Kiállítás

2023.06.18. 20:45

Szász Endrével jutott el idei csúcsára a Korzó

Andricz G.

Szász Endre-emlékkiállítás nyílt a Marcali Kulturális Korzó Kortárs Galériájában. A 20 éve elhunyt képző- és iparművész sokszínű munkásságát bemutató tárlaton Sütő László, Marcali polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. 

– Minden évben van egy csúcspontja a kiállításainknak itt a Korzóban. Az ideinek ez a mostani tárlat, amely egy olyan művészről szól, aki Erdélyből indulva meghódította a világot, majd Somogyban talált otthonra – mondta. – Gyorsan és sokat alkotó művész volt, nagyszerű munkákat adott ki a kezéből. Egyszerű vonalakkal csodákat alkotott. 

A kiállítást Szászné Hajdu Katalin ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. – A magángyűjteményből egy olyan szeletet választottam, ami a karakterábrázolása mellett bemutatja a férjem természetszeretetét is – mondta. – Az ember és a természet volt az a két téma, amit legjobban szeretett. Sokféle technikával dolgozott, rézkarcokat, festményeket készített, az élete utolsó éveiben pedig iparművészeti terveket. Nagyon nagy az életmű, amit egyszerre lehetetlen bemutatni, ezért több tematikus kiállítást is szervezek idén nyáron Várdán. 

Ez a kiállítás azt is bemutatja, hogy mi mindennel foglalkozott a festészet mellett. Szitanyomatok, porcelánok és ékszerek, valamint az általa tervezett szőnyegek és textilek is láthatóak a tárlaton. – Megszállott volt, amikor a festésben elfáradt, rajzolt, tervezett. A szabadidő és a munka egybefolyt nála, nagyon szeretett alkotni – mondta el a művész felesége. 
A megnyitón a Calypso kórus közreműködött Stamler Edit vezetésével. A tárlat szeptember 5-ig látogatható a Kulturális Korzóban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában