Minitárlat a horgásztanyán

2023.07.27. 08:56

A Deseda mellett a tenger és a madárvilág is témát adott a tárlaton

Szabadtéri kiállítással zárták a hetet a desedai művésztábor résztvevői, akik a pecatáborosok mellett dolgoztak a horgásztanyán Sándor Zsoltné vezetésével.

Andricz Gabriella

A fiatalok akvarellel, akrillal tengerparti részleteket, állatportrékat, csendéleteket festettek, és még egy szomorú bohócot is felfedezhettünk a minitárlaton. 
A Deseda gazdag növényvilága, a napszakonként más-más fényben tündöklő vízpart látványa helyett a művésztáborosok nem nagyon merészkedtek ki a fedett tér alól a tűző napsütésben, inkább tengerparti fotókról másoltak, és egzotikus állatokat, például flamingókat festettek. A pecások nyüzsgő társasága sem zavarta őket. Sándor Zsoltné, aki a horgásztábor segítője is egyben, pár éve gyűjti maga köré a tehetséges gyerekeket, és több héten keresztül foglalkozik velük. 

– Magam is festek, legtöbbször fotóról. A gyerekeknek is hoztam, s ezek segítségével gyakorolhatnak – mondta Sándor Zsoltné
– Tavaly is itt voltam, most virágokat és flamingókat festettem – mondta az egyik tanítvány, Tar Júlia. – Szeretem a társaságot, a festés mellett a zene is szól és karaokézni is szoktunk. 
Harkó Eszter büszkén mutatta akrilfestékkel készített festményeit. – Imádom, ha pezseg az élet, a horgásztáborosok egyáltalán nem zavartak – mondta. – A parton nem festettünk a nagy meleg miatt, de egy-két desedai fotót készítettem. A tengerparti tájkép azonban izgalmasabbnak tűnt számomra. 

A táborvezető elmondta azt is, hogy a festés mellett más kézműves tevékenységre is jutott idő, és volt, aki szőttest készített a tábor ideje alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában