Művészet

2023.07.11. 18:34

Képeiből árad az életszeretet és a természet iránti csodálat

Harsányi Miklós

Fetzer Zoltánné Kovács Margit művésztanár festményeiből nyílt kiállítás hétfő délután a kormányhivatal galériájában, ahol az alkotó harmincegy művét tekinthetik meg a látogatók. 
– A festés számomra a megnyugvást, a feltöltődést jelenti – mondta Fetzer Zoltánné Kovács Margit. – Rendkívül közel áll hozzám a természet, a képeimen gyakran feltűnnek fák, virágok és az erdők-mezők. Az akvarellen kívül olajjal és akrillal is dolgozom. 
Az alkotó a kaposvári Bartók Béla úti iskolában rajztanárként dolgozott, s Zselickislakon él. Hangsúlyozta: a mostani kiállítás alapját képző művek az elmúlt egy évben készültek, de a következő hónapban sem pihen, újabb alkotásokon kívánja megörökíteni a körülöttünk lévő világot. 
Lőrincz Sándor galériavezető köszöntötte a tárlat vendégeit, majd Pálné Tóth Gyöngyi író, költő megnyitójában kiemelte: az alkotó témái változatosak, s otthon van mindegyik technikában. Festményein a természet köszön vissza, s árad belőlük az életszeretet, a ragyogás. 
A kormányhivatal galériájában augusztus 10-ig tekinthető meg a tárlat. Harsányi M. 

Fotó: Kovács T.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában