Siker

2023.07.13. 14:00

Talán a világra is táncolva jött

Budapesten rendezték meg a közelmúltban a Moravcsik Alapítvány XII. Nemzetközi Ki mit tud? döntőjét, amelyen számos bentlakásos intézmény tehetséges ellátottja vett részt.

Lőrincz Sándor

Köztük Kisvarga Mihály, a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény lakója, akiről sokan állítják: táncolva jött a világra, ugyanis hihetetlen mozgáskultúrával és ritmusérzékkel rendelkezik, s koreográfus segítsége nélkül, autodidakta módon sajátítja el a különböző stílusú, egyszerűnek egyáltalán nem nevezhető formációkat. A döntőn általa választott zenére adta elő saját koreográfiáját, egy electro swing stílusú produkciót. Előadását látván, a művészvilág elismert tagjaiból álló zsűri arany minősítéssel, illetve nívódíjjal jutalmazta kiemelkedő teljesítményét. 
A Moravcsik Alapítvány egyébként hagyományos tehetségkutató rendezvénysorozatával régóta megszólítja a szociális otthonok pszichoszociális fogyatékossággal élő ellátottjait. Kisvarga Mihály is nagy kedvvel jelentkezett a felhívásra, s a korábban Mohácson megrendezett Ki mit tud? területi elődöntőjén táncolta be magát a döntőbe. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában