Főzés öröme

2023.08.16. 09:11

A Főzőcske csapat főzött a legjobban

Györke József

Fotó: Huszti Gábor

Jó kedvvel, nagy vigasságban zajlott le Belegben a negyedik romanap. Sokan vettek részt a főzőversenyen, pedig mindenki hozott alapanyagból dolgozhatott. Többféle autentikus étel készült. Egy kikötés volt a nevezésnél, hogy a punyát a helyszínen kellett elkészíteni. 
Tatai Ferenc, a Somogy Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese hozta el Somogy és a Barcs környéki roma közösségek üdvözletét. Elmondta, minden szervezetüknél fő cél a roma hagyományok, különösen a roma kultúra megőrzése és az utódok részére történő átadása. Tatai Ferenc külön gratulált az ifjú focistáknak és a főző csapatoknak. Vámosi Róbertné polgármester szintén köszöntötte a jelenlévőket. 
A főzőverseny zsűrije szerint a legfinomabbat a „Főzőcske” csapat tálalta, lecsós húst készítettek nokedlivel. Őt követte Károlyi Zoltán és a „Titkos” csapat csülkös pacalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában