Sonline.hu videó

2023.10.24. 09:11

Az MSZP a mártír-miniszterelnök szülőházánál kezdte a megemlékezést

Hagyományosan Nagy Imre Fő utcai szülőházánál kezdődött a Magyar Szocialista Párt megemlékezése az október 23-ai forradalom előestéjén.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Maroknyi megemlékező előtt mondott beszédet Gurmai Zita, a párt frakcióveztő-helyettese, valamint Kukuly Sándor, az MSZP kaposvári elnöke. A megemlékezők ezután koszorúkat helyeztek el Nagy Imre emléktáblájánál, majd fáklyákkal és nemzeti színű lobogókkal vonultak a Nagy Imre térre. 
Lamperth Mónika, volt belügyminiszter ünnepi beszédében kiemelte: Nagy Imre és társai mindig kitartottak és nem árulták el a magyar embereket. – A hűség olyan erény, amire nagy szükség van a szégyentelen árulóktól és kicsinyes megalkuvóktól hemzsegő gyászos időkben – mondta. 
Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke arról beszélt, az MSZP mint baloldali szociáldemokrata párt egyszerre küzd az ország társadalmának szabadságáért, a demokratikus jogállamért, az általános társadalmi jólétért, egy biztonságos Magyarországért, mondta. 
Komjáthi Imre társelnök kiemelte, hogy a forradalom célja a normális élet helyreállítása. – Hat gyermekemnek élhetőbb országot szeretnék, olyan hazát, amit könnyű szeretni és viszontszeret, fogalmazott. 

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke felidézte Nagy Imre újratemetésének napját, elmondta, az önkormányzati rendszer megújítására volna szükség. – Mi, magyar szociáldemokraták Nagy Imre szellemi örökösei vagyunk, azt őrizni feladat és kötelesség, mondta Hiller István. 
Az ünnepi beszédekben elítélték a baloldali politikusok Oroszország agresszióját Ukrajnával szemben és leszögezték, nem szabad az agresszor oldalára állnunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában