Lekötelező irodalom

2023.10.18. 16:29

Bárki megcsillogtathatja a versmondó tudását a könyvtárban

Koszorus Rita

Illusztráció

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Kaposvári Polgári Casino a FICSAK Kaposvár Alapítvánnyal együtt a magyar kultúra értékeinek ápolása céljából, Ady Endre november 22-i születésnapjára is emlékezve, a magyar költészet ünneplésére 2023. november 21-én (kedden) versmondó versenyt szervez 14. életévüket betöltött diákoknak és felnőtteknek "Lekötelező irodalom" címmel.

Jelentkezni október 27-ig lehet, két verssel. Ezek közül az egyik közismertnek kell lennie, amelyet gimnáziumi vagy általános iskolás tankönyvekben, szöveggyűjteményekben is meg lehet találni. A másik pedig egy szabadon választott vers. 

A versmondó verseny színhelye a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár. Kezdési időpont: november 21-én 9 óra. Regisztráció 8 órától. Megfelelő számú jelentkező esetén az elődöntő jogát fenntartják a szervezők.

A döntőbe jutott helyezettek könyvutalványt kapnak. A jelentkezéseket (név, lakcím, telefonszám, iskola, felkészítő személy neve ) legkésőbb 2023. okt. 27-ig kell leadni dr Szép Tamásnak, (Kaposvár, Ezredév u.1.sz.), vagy bejelenteni: drszeptamas(kukac)gmail.com e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában