Kiállítás

2023.10.07. 21:33

Csalogató akrilcsodákkal hívja be az olvasókat a könyvtárba Nádas József

Nádas József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Kaposváron, a Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban szerdán.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Az intézmény falaira melegséget árasztó festmények kerültek fel. A mediterrán hangulattól a tájképeken át a portréig minden megtalálható a kiállított harminc munkán. Nádas József elmondta, kizárólag akrillal dolgozik, mely szerinte sokkal „izgalmasabb” az olajtechnikánál. 
– Az akrilfesték az 1950-es években Amerikából indult el hódítóútjára – mondta a festőművész. Ezután holland, olasz és német gyártók is nagyon jó minőségű festéket készítettek. – Nagyon szeretek akrillal dolgozni, mert jó a minősége és UV-álló is. Vannak több évtizede készült képeim, melyek ugyanúgy néznek ki, mintha most festettem volna – fogalmazott Nádas József. A festőművész hozzátette, a könyvtárban látható képeit megérzései alapján válogatta össze. A tárlat október 30-ig látható.

Kilencvenévesen akarja befejezni

Nádas József arról is beszélt lapunknak, már többször állított ki képeket az emlékkönyvtárban. A helyszínválasztás nem véletlen. – Sajnos egyre jobban zsugorodik a kulturális terület, ezért azt szeretném elérni, hogy a képeimmel becsalogassam az embereket a könyvtárba – hangsúlyozta a festőművész. Hozzátette, legalább kilencven­éves koráig szeretne alkotni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában