Fotók

2023.10.08. 16:51

Képre kerültek a várandóság gondolatai

Piszmán Lilla festőművész Merítés című kiállításával folytatódott a Magyar Marketing Szövetség által Városmarketing gyémánt-díjjal kitüntetett rendezvénysorozat a Várdai Művészeti Estek szombaton.

Marosi Gábor

Piszmán Lilla absztrakt stílusú festményeket, fotókat képi és videó installációkat állított ki az alig ötszáz lelkes településen.

Varga Balázs Bálint, a Várdai Ifjúságért és Polgárokért Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a Győrújbaráton élő festőművész várdai kiállítására készült alkotásai fiatal, kétgyermekes édesanya gyermekvállalással, szülővé válással kapcsolatos gondolatait fejezi ki. A merített papír képsorozat az anyaság kezdetét, a várandóságot mutatja be – tette hozzá az egyesület elnöke. Piszmán Lilla különböző installációkat is készítette a várdai tárlatra. Legnagyobb sikere a függönyre emlékeztető fotó installációnak volt, mellyel nagyszüleinek állított emléket. 

Kedvesség árad a képekről 

Egervári Júlia képzőművész, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatója a megnyitón kihangsúlyozta a festmények színvilágának és hangulatának kedvességét, mely Lilla festészetéből árad. Hozzátette, a műfajra jellemző sajátosság, hogy a művész konkrét tárgyi ábrázolás nélkül képes hangulatokat, érzéseket átadni. A kiállítást november 3-ig lehet megtekinteni a várdai hivatal kiállítótermében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában