Kiállítás

2023.11.19. 17:42

Megfestette amit az okostelefon képe nem tud visszaadni

Molnár Szilvia festményeiből nyílt kiállítás a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban.

Andricz Gabriella

Az olajfestmények legtöbbje figuratív, egy varázslatos világot idéz, leginkább az álmok inspirálták születésüket. Ugyanakkor szimbolikus elemek is megjelennek a festményeken, mint a csodaszarvas, vagy az életfa motívum. A visszafogott színhasználatú, kék és zöld halvány tónusok adnak egyediséget a képeknek. 

Kurucz Miklós művésztanár szakkörében sajátítottam el a szakmai alapokat, de a festmények nem ott készültek – mondta Molnár Szilvia. – Számomra egy terápia a festés, az önmagamra figyelés és a befelé fordulás eredményei a képek, amellyel magtaláltam a lelki egyensúlyomat – tette hozzá az alkotó, aki Bányán él és művészetterápiával foglalkozik. – Amikor festek, nem látom előre magam előtt a teljes képet, sőt néha a témát sem, ezek a folyamat közben alakulnak ki, teljesen a megérzéseim alapján. 

A kiállítást Berkesi Gyula ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. – Meghitt közeget teremtenek a képek, amelyeket a ma már majdnem mindenre megoldást találó okostelefonok képi világa sem tud megjeleníteni – mondta. – A végtelenre adnak választ, például a föld és ég vagy az anya-gyermek kapcsolatra. A képek olyan gondolatokat fogalmaznak meg, amelyek meghatározó élethelyzeteket idéznek meg és mindenki találhat benne olyan dolgot, ami megérinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában