Ünnep

2023.12.17. 18:14

Adventi komolyzene töltötte be a boronkai kastélyt

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Gyerekprogramok, klasszikus komolyzenei események és gálakoncertek várták azokat, akik részt vettek a háromnapos Boronclassic rendezvényen a hétvégén. Az adventi zenei eseményt, melynek a boronkai Széchenyi-Bebesi kastély adott otthont, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül szervezték meg.

 

Bebesi Erika a program házigazdája, a szervező Boronka Futura Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a hiánypótló eseményt első alkalommal tartották meg. A programoknak a kastély felújított földszinti zenei terme adott helyet. – Telt ház előttt zajlott minden előadás, az emberek nagyon pozitívan fogadták a téli fesztiválunkat – emelte ki Bebesi Erika. – Az igényes zene mellé illő étellel vártuk a látogatókat. A menüről a Marcali Szépasszonyok gondoskodtak, akik helyi alapanyagból készítették el a fogásokat. A főúri meglepetéstortát Németh Béla keszthelyi mestercukrász alkotta meg nekünk. Az édesség gesztenyét, áfonyát és csokoládét is tartalmazott – tette hozzá a program házigazdája. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában