Fotók

2023.12.10. 17:41

Milliókat zenéltek össze a siófoki jótékonysági koncerten

Elena, Laura és Evelin gyógykezeléseit, fejlesztéseit támogatta a közönség a Reménység Alapítvány hagyományos adventi jótékonysági koncertjén Siófokon. A rendezvényen 3,9 millió forint gyűlt össze, így családonként 1,3 millió forinttal tudják segíteni a gyerekek terápiáját.

Szabó Gabriella

Mintegy 4 millió forintos segítség a családoknak
Jótékonysági koncert a beteg gyermekekért

Zsúfolásig telt a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ szombaton. A Reménység Alapítvány és a Hetednapi Adventista Egyház idén már 17. alkalommal szervezte meg karácsonyi jótékonysági gáláját, amelynek bevételét 3 Balaton-parti családnak ajánlották fel. 

A most 19 éves Evelin két és fél éve szenvedett autóbalesetet. 
– Olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy kevés esélyt adtak az orvosok a túlélésre. Csodával határos módon túlélte. 4 hónapig volt kómában. Akkor azt mondták, hogy soha nem fog felébredni, de ez nem így lett – mondta Bagyarikné Vas Krisztina, Evelin édesanyja. – Nagyon ügyesen fejlődik, most járókerettel tanul járni, s egész jól beszél. Azért, hogy tovább javuljon, folyamatos járunk vele rehabilitációra, s mindent megteszünk, hogy Evi boldog legyen. 

– Elena 24. hétre született, pár napos korában agyvérzést kapott, erős idegrendszeri sérülése alakult ki, nem lát, mozgása és étkezése is elmarad a kortársaiétól – mesélte Szabó Barbara, az 5 éves kislány édesanyja. – Nagyon sok fejlesztésre visszük Elenát, gyakran utazunk ezért Budapestre. Sajnos az autónk 20 évesen már nem nagyon bírja ezeket az utakat, ezért szeretnénk egy fiatalabb és megbízhatóbb kocsit vásárolni, de emellett speciális tápszerre van igénye a kislánynak, így ez is plusz költséget jelent számunkra. 

Laura egy problémamentes terhesség után másfél éve jött világra, azonban születése után kiderült, hogy ritka genetikai betegsége van. 
– Miután megszületett, akkor sokként ért minket, hogy nem egészséges a kislányunk. Nagy valószínűséggel Apert-szindrómás, ez egy korai csontosodási zavar. Már túl van 2 koponyaműtéten, amelyeket Salzburgban végeztek el az orvosok. Legközelebb Laura ujjait választják szét, de ezen kívül még több operáció vár rá – mesélte édesanyja, Sándor-Györkös Rebeka, aki nemcsak Laura mellett próbál helytállni, hanem a kézilabdapályán is a Siófok KC kapukasként.

Mint azt Benkő Tünde főszervező, a Reménység Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: az adventi jótékonysági koncert célja, hogy olyan családoknak tudjanak segíteni, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Minden évben ajánlások alapján választják ki azokat, akiknek a műsor bevételét felajánlják. Idén Elena, Laura és Evelin családját. Ezúttal minden eddiginél több, 3,9 millió forint gyűlt össze, így családonként 1,3 millió forintot tudtak átadni a gála végén. Az elmúlt évek során összesen mintegy 40 családnak segítettek a különböző összegekkel. 

– A fellépő zenészek és a Dél-Balatoni Advent Kórus ünnepi, karácsonyi műsorral készült. Minden évben azt szeretnénk ezzel a programmal üzenni, hogy önzetlenül is lehet segíteni – mondta Benkő Tünde. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában