Helyi kultúra

2023.12.27. 10:18

Minisztériumi angyalhad teljesítette a gyermekvédelemben élők kívánságait

Karóra, öltöztetős baba, társas játék, edzőcipő, póló, tréningruha, édességcsomag, rajzkészlet, könyv, telefontok, cicás ágynemű – ilyen és ehhez hasonló álmok, vágyak fogalmazódtak meg azokban a levelekben, amelyeket a somogyi gyermekvédelmi ellátórendszerben nevelkedők írtak az angyalkáknak.

Lőrincz Sándor

Fotó: MDL80

 A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ezúttal is a helyi kirendeltségekkel közösen bonyolította nagyszabású karácsonyi akcióját, melynek keretében a különféle minisztériumok és háttérintézményeinek munkatársai országos szinten csaknem 7000, gyermekotthonban élő kisebb-nagyobb gyerkőcöt leptek meg karácsonykor. Somogyba több mint 400, ünnepi csomogalópapírba burkolt ajándékdoboz érkezett; többnyire a Miniszterelnökség és háttérintézményeinek dolgozóitól. Egy-egy csomag értéke 10-15 ezer forint között volt, így mintegy 6 millió forintnyi ajándék került a marcali Gyermekvédelmi Központ, a fonyódi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon, valamint a két intézmény több mint két tucatnyi telephelyén felállított karácsonyfák alá, de a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat toponári befogadó otthonában lévő fiatalok is a megajándékozottak között voltak, s társaikkal együtt arcukon boldog örömmel bontogatták a csomagokat.

Immár ötödik alkalommal került sor a kormányzati összefogással megvalósuló kezdeményezésre, hogy ezáltal is szebb és maradandóbb legyen a gyermekotthonban élők karácsonya, hiszen az ellátórendszerben nevelkedők körében különösen fontos, ha egy személyes kívánságuk valóra válhat.

A tárcákhoz az idei adventi időszakot megelőzően valamennyi egyházi, állami és civil fenntartású gyermekotthonból

megérkeztek a kívánságokat tartalmazó levelek, melyeket a munkatársak örömmel teljesítettek – a legextrább kívánságot is figyelembe véve –, és így az ország több mint félezer gyermek- és lakásotthonába juthatott el szeretetcsomagjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában