Fotók

2024.01.27. 07:00

Képre horgolták Kacor királyt a segesdi nyugdíjasok

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) pályázata révén baba-mama horgolást szerveztek a segesdi Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület (DANYE) lelkes tagjai – tudtuk meg Baranyai Lajosnétól, az egyesület elnökétől.

Györke József

Az elmúlt év végén indultak a mesepályázaton. Kacor király meséjét választva a történet illusztrálásához fogtak hozzá. 

Landi Vivien népművelő-könyvtáros 18 színes képillusztrációt dolgozott ki előre. Egységesen 30-szor 40-es centiméteres illusztrációkat horgoltak a képek alapján. Az öt önkéntesnek sikerült időben befejezni a munkát, és a magyar kultúra napjához kötődően, kiállításon mutatták be alkotásaikat. 

Fotók: Györke József

A tárlatmegnyitón Baranyai Zoltán, az NMI Somogy Vármegyei Igazgatóságának igazgató-helyettese méltatta a segesdi nyugdíjasok szép kézimunkáit és elszántságát. Mint kiemelte, bízik abban, hogy a március 14-én a Lakitelken nyíló kiállítás alkotásai közt találkozhat a segesdi horgolásokkal. A kiállítás megnyitóján képviselte magát a vármegyei nyugdíjas szövetség és a közeli társ nyugdíjasklub is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában