Téli vigadalom

2024.02.03. 19:50

A kaposvári farsangi mulatságon mindent megtettek, hogy elűzzék a telet (fotók, videó)

Hömpölygött a tömeg szombat délután a Fő utcán és a Kossuth téren. Mindenki a farsangi felvonulásra volt kíváncsi. Nem maradt el a kiszebáb égetés és Dorottya is tiszteletét tette a télűző mulatságon.

Góz Lilla

Farsangi lázban égett egész Kaposvár.

Fotó: Lang Róbert

Mozsárágyútól volt hangos a Kossuth tér. A Somogyi Hagyományőrzős Huszár Egyesület egyenruhába öltözve alapozta meg a télűző hangulatot Kossuth téri  farsangi mulatságon. Közben az Agórától és a Bábszíntértől két nagy csapat maskarás indult útnak és a Fő utca tetején találkoztak. Amanda, egy kecske is velük tartott. 

Gálosfán van egy kis sajtüzemünk, onnan hoztuk el a szelíd állatunkat, akit kislányom, Berill vezet a menetben

 – mondta el Balázs Attila

 Mindenki kíváncsi volt a farsangi felvonulásra.
Kattints a képre a galériáért! 
Fotó: Lang Róbert

A zászlólengető gólyalábasokat követték a terményemberek, majd az Európa parknál a barantások ostorcsattogása rázta fel a nagy számban megjelent közönséget. Az óriási színes lidérceket sokan fotózták. A gyerekek közül többen jelmezbe öltözve várták a menetet.  

Három éves kisfiam busó akart lenni és kereplővel a kezében várja a maskarásokat, nagyon élvezzük a felvonulást

 – mondta el Fürst Melinda. Simon-Pallos Piroska egyik unokája Harry Potter bőrébe bújt. 

 Nem hiányozhat a szemüveg és a jel a homlokon, de a köpeny is itt van nálunk

 – mondta mosolyogva. Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója kiemelte: különleges látványelemekkel készültek és a hagyományokhoz híven civilek, gyermek - és nyugdíjas egyesületek is képviseltették magukat a felvonuláson. 

A legötletesebb jelmezeket is díjazták a farsangi felvonulás után

Szita Károly Kaposvár polgármestere kereplővel a kezében csatlakozott a menethez. A Kossuth téri köszöntőjében kiemelte, hogy Csokonai pár méterrel arrébb írta meg Dorottyáját, a házat is a vígeposz főszereplőjéről nevezték el.

1977-ben volt az első farsangi felvonulás és a koronavírus járványig ment is folyamatosan, most újraélesztettük ezt a hagyományt, a Bábszíntér és az Együd Árpád Kulturális Központ új színt hozott a téltemető mulatság megszervezésében

 – emelte ki a polgármester. Természetesen Dorottya is megjelent a téltemető mulatságon, ezúttal robogóval érkezett. Nem maradhatott el a medveherelés és a kiszebáb égetés sem, majd egy közös körtánccal űzték el a telet a kaposváriak. Akik megszomjaztak, megéheztek, azokat pedig a faházakban frissen sült kürtös kaláccsal, lángossal és forró italokkal várták. 

Ne hagyja ki a tik-tokra szánt összefoglaló videónkat se!👇👇

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában