Virággal, gyertyával búcsúztak

2024.02.29. 20:00

Hatalmas űrt hagyott maga után Hunyadkürti György

Sorra érkeztek a megemlékezők a Csiky Gergely Színház régi főbejáratához, ahol már nem sokkal délután öt óra után szépen gyűltek a mécsesek.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Sorra keresték fel az ott elhelyezett asztalt, amelyen Hunyadkürti György képét, kávéspoharát és a rá emlékeztető elmaradhatatlan cigarettát és hamutartót helyezték el. 

Fotó: Muzslay Péter

Az asztal lábánál gyűltek a mécsesek és a kálák, rózsák és krizantémok. Volt kollégák, rajongók, ismerősök és a város prominens személyei búcsúztak szótlanul Hunyadkürti Györgytől. 

Fotó: Muzslay Péter

A Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Csiky Gergely Színház örökös tagja február 26-én hunyt el, élete 73-ik évében. Hunyadkürti Györgyöt a teátrum és Kaposvár is saját halottjának tekintette.  

A megemlékezők között volt Szita Károly, polgármester, Fülöp Péter színházigazgató, Dér Tamás és Pintér Rómeó alpolgármesterek, de Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Mátrai Márta az országgyűlés háznagya is gyertyát gyújtott a teátrum dolgozói és színházrajongók mellett. 

Fotó: Muzslay Péter

Több olyan megemlékezővel is beszéltünk, akik évtizedek óta követték Hunyadkürti György munkásságát. – Egész életemben tiszteltem őt, hatvan éve járok színházba és minden színdarabban szerettem. Amikor megláttam a hírt, hogy sajnos elhunyt, nem akartam hinni a szememnek, mondta Böröczi Antalné.

Fotó: Muzslay Péter


– Nagyon sajnáljuk, hogy nincs már közöttünk. Az Apában láttam utoljára, az valami gyönyörű volt, mondta Zala Zsuzsa. – Megrendítő volt a szerepe az Apában, vette át a szót a mellette álló Horváth Margit. Amikor meghallottam, hogy meghalt, azt gondoltam, hogy ez lehetetlen. Én már 30 éve járok színházba, ő volt a kedvencem, nagyon sok helyen hallottam őt verset mondani is, vélekedett az asszony. – Én 1975. óta ismertem őt, ilyen színész nincs még egy, mint amilyen ő volt. Annyira egy nagy és különleges művész volt. Nagyon szerette a gyerekeket, és egy élmény volt vele egy színpadon fellépni, mondta Kiss Sándorné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában