Gyász

2024.02.26. 14:10

Elhunyt a Hunya…

Lőrincz Sándor

Fotó: LANG ROBERT

Sokkolt bennünket a hír: hétfőre virradó éjszaka 73. évében váratlanul elhunyt Hunyadkürti György, a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari- és Aase-díjas, érdemes és kiváló művésze. A teátrum ikonikus alakja csaknem fél évszázadott töltött a világot jelentő deszkákon. Merthogy e színház és a vármegyeszékhely – melynek közgyűlése 2006-ban Kaposvár Városért kitüntetéssel ismerte el teljesítményét –, szó szerint a világot jelentette számára. Ezért maradt hozzá mindig hűséges.

Csorváson született, 1951. április 16-án, s pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte, 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1975-ben a Csiky Gergely Színház társulatának lett a tagja. Rajongott a líráért, kiváló versmondóként számos babér termett neki, és több film is rátalált. Lehetetlen felsorolni fél évszázad briliáns színpadi alakításait, de a nézők mindig tudták, legyen az epizód- vagy nagyobb szerep, Hunyadkürti György mindegyikbe személyiségének teljes valóját, színészi eszköztárának legjavát adja. Ezért oly fájó a hiánya.

Hunyadkürti Györgyöt – aki ebben az évadban az Apában, illetve a Képzelt betegben játszott –, a színház és Kaposvár városa saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában