1848 hősei

2024.03.14. 08:59

Tánccal mesélik el a 176 évvel ezelőtti történéseket

Az idén már tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Boglári Senior Néptánccsoport a Kossuth Vacsorát, amelyen a néptánc-, népzene- és népdalkincsünk segítségével emlékeznek meg 1848 hőseiről.

Koszorus Rita

 A műsor témáját ezúttal a tizenkét pont és annak háttere adja, hiszen a táncos műsorszámok között érdekes vetítések színesítik a műsort. 
– Rendhagyó módon Agócs Gergely kalotaszegi katonanótáival indul az este, amelyet felvételről élvezhet a közönség. Eközben egy Plohn József huszárportréiból készült válogatást tekinthetnek meg az érdeklődők, miközben a szívből szóló muzsikáról a siófoki Sólya Zenekar gondoskodik, mondta érdeklődésünkre Osváth Péter, a Boglári Senior Néptánccsoport vezetője. – A Varga Béla Művelődési Házban rendezett ünnepi műsorban a Boglári Senior Néptánc­csoporton kívül részt vesz a Boglári Bokréták együttese is, akik táncaikon keresztül bejárják a régi Magyarország több települését: kalotaszegi, mezőföldi, rábaközi, nyírségi, szatmári, moldvai, valamint szilágysági táncokkal. Eközben a tizenkét pontot is értelmezik Bodrogi Attila segítségével.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában