A pénz boldogít?

2024.04.11. 07:00

A boldogság titkát kutatja a raktárosként dolgozó író

Veres Tamás azt vette észre, hogy egyesek a szerelemben, mások a vallásban keresik a boldogságot, de ha azt kérdést teszi fel másoknak, hogy hogyan érhető el a boldogság, a hallgatósága közül néhányan mindig bekiabálják, hogy pénzzel.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Hogyan legyünk boldogok címmel jelent meg Veres Tamás novelláskötete, amelyet kedden mutatott be a Takáts Gyula Emlékházban, a Takáts Gyula Könyvtár szervezésben. A kötetben egyaránt található önéletrajzi ihletésű, társadalomkritikai hangvételű, valamint kitalált történet is, de kritikusai egyöntetűen állítják, hogy írásművei minden esetben „életszagúak”. Az irodalomból sok más magyar alkotóhoz hasonlóan nem tud megélni, ezért húsz éve dolgozik raktárosként, és csupán a szabadidejében ír, amikor megszállja az ihlet. A hétköznapokból meríti a témáit, előfordul, hogy a buszon találja meg a karaktereit, és egy a tömegközlekedésben elcsípett beszélgetésből kerekít ki egy történetet.

Elnyerte a Jókai-díjat

Veres Tamás, korábban versekkel jelentkezett, kétszer nyerte meg az aquincumi költőversenyt, jelent meg gyermekvers kötete. Az idén elnyerte a Jókai-díjat a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesülettől és a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól. A novellák mellett regényt írt, amellyel Villon a legendák szerint elveszett regényét alkotta újra.

A ceglédi író először járt Kaposváron

Fél év téli szünet után nyitotta meg a kapuit a Takáts Gyula Emlékház, ezentúl keddenként rendszeresen rendezvényekkel várják az irodalomkedvelőket. Jövő héten a nyugdíjasok versmondó ünnepére készülnek, és a magyar nyelv hetén is tartanak majd összejövetelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában