Versünnep

2024.04.17. 06:37

Radnóti egyik verse ihlette a különdíjas grafikát

A Versünnep Alapítvány 19. alkalommal rendezte meg a költészet napját, amelyre vers- és prózamondás, megzenésített vers kategóriában lehetett jelentkezni, valamint filmmel vagy képzőművészeti alkotással.

Lőrincz Sándor

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehetett jelentkezni, a hivatásos előadóművészek esetében a nevezett művek között idei irodalmi évfordulós szerző – Radnóti Miklós, Hervay Gizella vagy Sziveri János – valamely alkotásának kellett szerepelnie. A határon innen és túlról egyaránt sokakat megmozgató Versünnep pályázói közül tizenhárom produkció, illetve pályamű jutott be a döntőbe, amelyet a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán tartottak. 

A bejutott alkotók között somogyi is volt, a Kertész Sándor Székely Bertalan-díjas festőművészt, illetve Ország László grafikusművészt mesterének valló Nagy Erika, aki Radnóti Miklós Töredék című versére született grafikájával pályázott. A nagyatádi alkotó művét több különdíjjal jutalmazta a jeles művészekből álló zsűri, amely előtt a döntőbe jutott képzőművészeknek elemezni kellett saját művüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában