Labdarúgás

2017.07.29. 07:00

Megyei foci: egy csoport lesz a másodosztályban

A 2018/2019-es szezonra jelentősen átalakul a Somogy megyei másodosztály. Az eddigi két csoport helyet egyben küzdenek majd a felek. A Megyei Szövetség színvonal-emelkedést vár a változástól.

Klein Péter Nándor

Komoly változások várhatóak a megyei másodosztály 2018/2019-es szezonjában. Az előzetes, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által már elfogadott tervezett szerint ebben a szezonban már csak 16 együttes szerepel, egy csoportban.

– Volt egy versenybizottsági ülésünk azt megelőzően, hogy eldöntöttük: egy csoportos lesz a megyei másodosztály – nyilatkozta lapunknak Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Egyöntetűen elhatároztuk, hogy a jelenlegi helyzeten változtatnunk kell. Több verzió is felmerült, végül abban maradtunk, hogy egycsoportossá tesszük a másodosztályt, így a nagyon stabil és erős első osztály mellett lesz egy szintén erős másodosztály. Kimondottan szakmai döntés alapján született meg a tervezetünk, egy színvonalas osztályt akarunk létrehozni, amely versenyképes helyzetet teremt és biztosítja a felfelé áramlást. A versenykiírás megvan, amit a társadalmi elnökség is jóváhagyott. Az, hogy mennyire életképes ez a versenyrendszer csak jövőre fog kiderülni. A versenykiírásokat mindig az MLSZ hagyja jóvá, mi csak a tervezetet adjuk le feléjük. Jelenleg ez a folyamat zajlott le. Az egycsoportos megyei másodosztálytól erősebb játékot, más felfogást és színvonalemelkedést várunk. Ha az előző szezonban húztunk volna egy képzeletbeli felezővonalat, akkor azt láthattuk volna, hogy azok az együttesek, amelyek alatta voltak csak vegetáltak. Ezt meg akarjuk szüntetni.

– A megye három mezőnye is stabilizálódni fog – tette hozzá Nemes Nándor. – Nem kétszer hét csapat lesz, hanem több. Ez pont a határértéke annak, hogy el lehessen indítani a bajnokságot, de így is három körössé kell tenni. Az egycsoportos bajnokság pedig fel sem merülhet, mivel ettől mindegyik egyesület elzárkózik, még akkor is, ha valamilyen forrást tudnánk biztosítani.

Az augusztusban rajtoló megyei másodosztályban két csoportban, északon 12, míg délen 13 csapat küzd majd a bent maradásért és a feljutásért. Ez a jelenlegi tervezet szerint az első hét helyezettnek fog sikerülni.

A csoportbeosztások

Megyei I. osztály (16 csapat): Babócsa, Balatoni Vasas, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Csurgó, Fonyód, Kadarkút, Karád, Marcali, Magyaregres, Nagyatád, Nagybajom, Segesd, Somogysárd, Tab, Toponár.

Megyei II. osztály Észak (12 csapat): Balatonberény, Balatonszárszó, Balatonföldvár, Balatonszabadi, Balatonszemes, Buzsák, Kéthely, Lengyeltóti, Öreglak, Somogyjád, Somogyvár, Zamárdi.

Megyei II. osztály Dél (13 csapat): Barcs, Böhönye, Csokonyavisonta, Csököly, Hetes, Juta, Kaposfő, Kaposfüred, Kaposmérő, Kiskorpád, Mezőcsokonya, Somogyudvarhely, Tarany.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában