Gimnasztika

2017.07.14. 17:57

Szép sikerek ritmikus sportgimnasztikában

A Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztika szakosztálya lépésről lépésre halad előre, idén három versenyzőjük indult I. osztályban, és mindannyian bizonyították is, hogy ott a helyük.

Kun Zoltán

A klubban zajló szakmai munka eredményeképp fokozatosan előrébb lépnek a Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázói. A nyáron záruló szezonban hárman tették le névjegyüket az I. osztályban.

– A 2006-os születésűeknél, vagyis a serdülő első osztályban Borbély Kata idén ismét előrébb lépett – kezdte összefoglalóját Balogh Orsolya, a Lovasakadémia SC vezetőedzője. – A vidékbajnokságon összetettben, szabaddal, kötéllel és labdával is a dobogó harmadik fokára állhatott fel a harmincnégy indulót felvonultató mezőnyben. Az diákolimpia országos döntőjében kötéllel aranyat nyert, összetettben a hetedik helyen végzett. Az országos bajnokságon kötéllel az előkelő hatodik helyen helyen zárta a versenyt. Az éjszakába nyúló megmérettetésen összetettben, az erős mezőnyben a kilencedik helyen fejezte be a küzdelmeket. Szabaddal, karikával és labdával is a legjobb tíz között végzett. Klubtársa, Szerafin Gréta a gyermek (2008-as születésűek) I. osztályban bizonyította, hogy szintén a legjobbak között a helye. A vidékbajnokságon három ezüstöt szerzett. Az országos bajnokságon karikával az ötödik helyen zárt a harminc induló közül. Összetettben pedig a hetedik helyen végzett, ami hatalmas előrelépés ahhoz képest, hogy két kategóriát ugrott tavaly óta. Farkas Júlia a junior korosztályban (2005-ös születésűek) szépen menetel előre. Három és fél éve kezdett ritmikus gimnasztikázni. Első évben a szabadidős versenysorozat országos döntőjét nyerte meg, majd II. osztályban ért el dobogós eredményeket az országos diákolimpián és az országos bajnokságon is. Idén úgy gondoltuk, hogy az I. osztályban a helye, és Juli bizonyított is. A vidékbajnokságot megnyerte, karikával, labdával és szalaggal is arany került a nyakába. Az országos bajnokságon pedig az előkelő összetett hatodik helyen végzett, karikával és buzogánnyal is hatodik lett.

A Lovasakadémia SC I. osztályú ritmikus gimnasztika versenyzőit Balogh Orsolya, valamint Szolnoki Nikolett edzők készítették fel a versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában