uszonyos és búvárúszó világbajnokság

2017.08.07. 18:41

Aranyba vésték Tomszkban Hamlin Dorothy nevét

Hamlin Dorothy jóvoltából két arannyal, továbbá öt ezüsttel térhetett haza a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE csapata a távoli Szibériában, Tomszkban rendezett 15. junior uszonyos és búvárúszó világbajnokságról.

Fenyő Gábor

Hétfőn érkezett haza Oroszországból, Tomszkból a 15. junior uszonyos és búvárúszó világbajnokságról az 1. MCM-Diamant Adorján SE öt versenyzőből álló különítménye. Hamlin Dorothy két aranyat ás ugyanennyi ezüstöt „úszott„ össze, de Stadler Csengének, testvérének, Bencének, továbbá Fazekas Andrásnak is jutott ezüstérem, Semostyán Róbert pedig két döntőbe is bejutott. A sikeres kaposvári csapat tagjait második otthukban, az uszodában faggattuk arról, mennyire elégedettek.

Hamlin Dorothy (400 m uszonyos gyorsúszás: aranyérem – új országos junior csúccsal; 200 m uszonyos gyorsúszás – aranyérem; 100 m uszonyos gyorsúszás: ezüstérem; 4x100 m mix gyorsváltó: ezüstérem; 50 m uszonyos gyorsúszás: visszalépett a döntőtől).

– Két fő számomban, a 200 és a 400 m uszonyos gyorsúszásban egyértelműen a dobogó volt a célom, de hogy végül arany lesz, ráadásul mindkettőben, az engem is alaposan meglepett. A két ezüst csak hab volt a tortán. Azt hiszem, nem lehetek elégedetlen a tomszki szereplésemmel... – mondta Hamlin Dorothy, aki az 50 m uszonyos gyorsúszásban az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ám a 400 fináléja miatt inkább visszalépett.

Stadler Csenge (200 m uszonyos gyorsúszás: ezüstérem – új ifjúsági országos csúccsal).

– Újoncként és csupán egyetlen számban voltam érdekelt a szibériai junior vb-n, talán ezért is szerettem volna nagyon dobogóra kerülni. A legfőbb célom egyébként az volt, hogy megjavítsam a korosztályos országos csúcsot. Szerencsére összejött, ami egyben ezüstérmet ért – folytatta Stadler Csenge, aki két (!) másodpercet faragott a világon azóta verhetetlen debreceni Senánszky Petra által tartott ifi országos rekordon.

Stadler Bence (400 m uszonyos gyorsúszás: ezüstérem – új junior országos csúccsal; 200 m uszonyos gyorsúszás: 4. hely).

– Kétszáz méteren sajnos „bealudtam” a rajtnál. Lassan kezdtem, s utána hiába adtam bele apait-anyait, lecsúsztam a dobogóról. Egy évvel korábban Franciaországban ott állhattam a dobogón; most sajnos nem jött össze. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy utána négyszázon álltam nemes bosszút – árulta el Stadler Bence.

Fazekas András (4x100 m mix uszonyos gyorsváltó – ezüstérem; 4x200 m uszonyos váltó: 6. hely; 100 m uszonyos gyorsúszás: 6. hely; 50 m uszonyos gyorsúszás: 10. hely).

– Elégedett vagyok az összteljesítményemmel, hiszen amiért Tomszka mentem, azt megszereztem: azaz éremmel térhettem haza Oroszországból. A 100 m uszonyos gyorsúszásban úgy lettem hatodik a döntőben, hogy az eddigi legjobb időeredményemet úsztam meg – fogalmazott Fazekas András.

Semostyán Róbet (4x200 m uszonyos váltó: 6. hely; 1500 m uszonyos úszás: 8. hely; 800 m uszonyos úszás: 11. hely; 400 m uszonyos úszás: 16. hely).

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem maradt bennem némi hiányérzet... 1500-on és a váltóban voltam döntős; alaposan kiúsztam magam, az időket tekintve pedig az egyéni legjobbjaim közelében jártam. Minent összegezve – s ezt a társaim nevében is mondhatom – hatalmas élményt jelentettek a tomszki napok.

A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzőit a Kovács László, Hajdu Sándor, Makatics Péter, Kovácsné Solymossy Mária alkotta edzői kvartett készítette fel. A végére hagytunk egy jó hírt: az öt versenyzőből hárman – nevezetesen Hamlin Dorothy, Stadler Csenge és Semostyán Róbert – még jövőre a junior Európa-bajnokságon is rajthoz állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában