drámai végjáték

2017.10.08. 18:12

Kilenc emberrel, az utolsó percben nyert a Rákóczi

Az NB III. Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában a Pénzügyőr SE együttesét látta vendégül a Kaposvári Rákóczi FC csapata. A somogyiak végig fölényben futballoztak, de a találkozó hajrájában egyenlíteni tudott a kettős emberfórban játszó Pénzügyőr, az utolsó pillanatban azonban Ivancsics Gellért eldöntötte a három pont sorsát.

Klein Péter Nándor

Esélyeshez méltón kezdett a Kaposvári Rákóczi, hiszen már az első percekben két nagy helyzetet is kidolgozott, de sem Kollega Krisztián, sem Sóron Tibor nem tudta bevenni a fővárosiak kapuját. Az első negyed óra után jegyezhettük fel az első pasaréti helyzetet, ekkor Sztrunga Zsolt csúsztatott fölé egy szögletet követően. Ezt követően leült a találkozó, s a hazaiak monoton labdabirtoklása jellemezte a játékot. A hazaiak az játékrész utolsó percében kezdtek ismét éledezni, ekkor Nagy Krisztián és Hadaró Valentin is elpuskázott egy-egy ziccert.

 

A második félidőben egy védelmi megingást követően Turi Ákos elé került a labda, akinek közeli lövését Slakta Balázs bravúrral tolta szögletre. A másik oldalon Andorka Péter, majd Ivancsics Gellért hagyott ki egy-egy hasonlóan nagy lehetőséget. Ezt követőn Hadaró Valentin eresztett el két igen életerős löketet, az első szögletre tolta Czuczi Márton, míg a második kevéssel elkerülte a kaput. A kaposváriak fölénye a 67. percben érett góllá, ekkor a csereként beálló Ivancsics Gellért kapott remek átadást, s közelről a kapu bal oldalába lőtt. A találkozó hajrájába érve előbb Vachtler Csaba, majd Ur László is begyűjtötte a második sárga lapját, így kilenc emberrel fejezte be a találkozót a Rákóczi. A kettős emberhátrányt nem bírta a Rákóczi: Esze Bence egy átlövésből egyenlíteni tudott. A hátralévő percekben a hazaiak és a vendégek is megpróbálták begyűjteni a három pontot, így folyamatosan alakult ki lehetőség mindekét kapu előtt. A lefújás előtti utolsó percben Ludánszki Bence próbálkozását még kiütötte Czuczi Márton kapus, de Ivancsics Gellért elé került a labda, aki nem hibázott, így eldöntötte a mérkőzést.

Kaposvári Rákóczi FC–Pénzügyőr SE 2–1 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 400 néző. V.: Szommer (Illés, Bati).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy K. – Sóron, Böjte (Ivancsics, a szünetben), Kollega K. (Ludánszki, 78. p.) – Andorka (Nagy J., 61. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Pénzügyőr SE: Czuczi – Szekszárdi, Kovács J., Luczek – Besztercei (Szigeti, 75. p.), Szabó B. (Esze, a szünetben), Despotovics Nagy B. – Turi, Sztrunga, Feil. Vezetőedző: Varga Balázs.

Gólszerzők: Ivancsics (67. és a 95. p.), illetve Esze (84. p.)

Kiállítva: Vachtler (77. p.), Ur (83. p.).

Sárga lap: Ur (65. p.), Vachtler (72. p.), Lakatos G. (82. p.), illetve Sztrunga (33. p.), Feil (77. p.), Nagy B. (86. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában