kosárlabda

2017.10.20. 21:24

Sopronban is nyertek a somogyiak

A bajnokságban az első három meccsét nyerő kaposvári együttesből Baki Gergely és a bokasérüléssel bajlódó Papp Péter sem léphetett pályára.

Kun Zoltán

A hazaiaknak pedig az jelentett gondot, hogy a Kecskemét elleni találkozón kézközépcsont törést szenvedő Tóth Gergely mellet a soproniak egyik legjobbja Zagorac sem állhatott Váradi Kornél vezetőedző rendelkezésére. Emiatt át is szervezték a hazai alakulatot, amelyben Dénes és Takács is kezdőként szerepelt. Jó kezdtek a vendégek, akik próbálták kihasználni a palánk alatti fölényüket. Emellett jól is védekeztek a somogyiak, öt perc alatt csak öt pontot szereztek Watkinsék. Időt is kért Váradi Kornél, hogy Hendlein belépéseit megakadályozzák. Takács és Watkins is triplákkal faragott a hátrányon, előbbi pedig a vezetést is megszerezte a soproniaknak. A negyed végét Duvnjak hármasa jelentette, így 20–18-al zárult a játékrész.

Érezték a hazaiak, hogy a kieső társak miatt több kell mindenkitől, így jól is tartották magukat. Dunn és Evans révén újra fordítottak a kaposváriak, de Watkins zsákolása nem engedte, hogy hét pontnál nagyobb legyen a hátrányuk. Összekapta védekezését ezekben a percekben az SKC, nem is hagyta ezt szó nélkül Fekete Ádám. A félidő végjátéka is a hazaiaknak sikerült volna jobban, ha Evans nem emelt volna be két triplát. A szünet után 37–42-ről folytatódott a meccs, s Evans csak nem akart hibázni a triplavonal mögül. Mivel Hendlein és Ivosev is csatlakozott, így a 25. percre 39–56 lett az eredmény. Jól kapcsolódott játékba a fiatal Hock Gergő is, aki elsősorban a védekezésből vette ki a részét az alacsonyabb szerkezettel pályán lévő Kaposvárban. Spica duplájával lett 43–63, a záró szakaszra pedig 22 pontos előnnyel fordulhatott a vendégcsapat. Watkins persze nem adta fel és Dénessel párban megkezdték a felzárkózást. A biztos vezetés tudatában a teljesen szétesővé váló kaposváriak ellen Watkins zsákolása már egészen 64–67-ig jöttek fel a soproniak, úgy, hogy 19–0-ás (!!!) szakaszt produkáltak. Óriási izgalmakat tartogatott az utolsó három perc. A végjátékban frissebben kosárlabdáztak a soproniak és a teljesen elfáradó vendégek minden igyekezetére szükség volt, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak. Duvnjak büntetőire a hatodik Evans tripla volt a válasz a túloldalon. Az amerikai duplájával, valamint Ivosev büntetőivel pedig zsinórban már negyedik diadalát aratta a somogyi alakulat.

Sopron KC–Kaposvári KK 74–79 (20–18, 17–24, 8–25, 29–12)

Sopron, Novomatic Aréna, 800 néző. Vezette: Cziffra Cs., Fodor A., Minár L.

Sopron KC: Autrey (9/3), Duvnjak (16/6), Dénes (4/3), Takács N. (7/3), Watkins (25/6). Csere: Greene (3), Mészáros M. (8/3), Bagó (2). Vezetőedző: Váradi Kornél.

Kaposvári KK: Dunn (14), Evans (24/18), Ivosev (12/3), Hendlein (13/3), Spica (10). Csere: Hock (2), Grebenár (2). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–4, 8. perc: 17–16, 12. perc: 22–21, 17. perc: 28–32, 23. perc: 37–48, 27. perc: 43–61, 32. perc: 52–67, 37. perc: 67–69. Jók: Watkins, Duvnjak, illetve Evans, Dunn, Hendlein.

Váradi Kornél: – Nagy előnyt adtunk a harmadik negyedben a Kaposvárnak. Nem akartuk feladni, szorítottunk a védekezésen, de a végén második szándékú kosarakat engedtünk, ez vezetett a vereséghez. Jó lenne, ha úgy tudnánk kezdeni egy meccset, hogy ne nekünk kelljen futni az eredmény után.

Fekete Ádám: – Minden idegenbeli siker aranyat ér. Nem játszottunk jól, talán ez volt eddig a legrosszabb meccsünk, de amikor kellett, akkor megmutattuk, hogy igenis számolni kell velünk. A negyedik negyedben fáradtak is voltunk, de ritmust is vesztettünk. Ezzel együtt nem sokan jósolták volna, hogy négy forduló után így állunk majd.

Kun Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában