Röplabda NB I., nők

2017.11.03. 21:02

Az MTK is kipipálva, továbbra is veretlenek

A 3–0-ás végeredmény sima meccset sejtet, ám a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatának igencsak meg kellett dolgoznia a győzelemért a lelkes és fiatal MTK ellen.

Fenyő Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–MTK 3–0 (20, 21, 21)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Horváth M., Éri.

Roppant magabiztosan kezdte a meccset a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata. A szerb légiós Nevena Iricanin jó szokásához híven szaggatta a padlót, a válogatott center, Leidgeb Noémi pedig az ászokat szórta az MTK térfelére: csak a nyitójátszmában néggyel kínálta meg az ellent, a meccs végére pedig kilencig jutott. Mindkét oldalon remek mezőnymunkát láthattunk, s bár a szett vége felé feljöttek a fővárosi kék-fehérek, akkora volt a hazai előny, hogy nem volt esélyük a fordításra.

A második játszmának csak az eleje – na meg szerencsére a vége – volt a házigazda kaposváriaké. Rengeteg hibával játszott a somogyi együttes, amelynek a tagjai rendesen körbetüzelték a pályát, s az antennát sem kímélték...

 

Tipikus női meccs – mondhatnánk a harmadik felvonásban történtek alapján. Előbb az MTK lépett meg négy ponttal (15–19), amire hattal válaszoltak a kaposváriak (21–19). A harmadik szett amúgy a csereként érkezett Horváth Alexandráé volt, miközben a liberó Csitári Virág is az egyik – merthogy több is akadt – látványos mentésével feliratkozott a pontszerzők közé.

Továbbra is őrzi a veretlenségét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata – ami egyértelműen pozitívum, hogy a csereként érkezett játékosok is komoly szerepet vállaltak az MTK elleni sikerből –, ám a neheze csak most jön: hétfőn este a Bp. Vasas-Óbuda, csütörtökön pedig a szintén bajnoki döntőbe pályázó Fatum-Nyíregyháza vendégei lesznek Harmathék.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Lutter L. (–), Iricanin (14), Harmath (4), Háfra (3), Araujo (11), Leidgeb (18). Csere: Csitári V. (liberó 1), Kanizsai (2), Horváth A. (7), Fábián F. (1), Sitkey (1). Vezetőedző: Zarka Péter.

MTK: Kötél Zs. (–), Godó (11), Horváth Z. (3), Takács B. (10), Chatziefstratiadou (9), Kis R. (3). Csere: Szalai A. (liberó), Nyuka (3), Lesi (–). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Zarka Péter: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk az MTK ellen. Amikor hibáztunk és meginogtunk, éltek a lehetőséggel, de szerencsére végül mindig jól jöttünk ki a nehéz helyzetekből.

Tóth Gábor: – A nagyobb rutin döntött a házigazda kaposváriak javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában