labdarúgás

2017.11.12. 17:54

Megvan a Siófok első idegenbeli sikere

Két Petneházi pontrúgás után, ráadásul Tiszaújvárosban született meg, ahol eddig csak MTK tudott nyerni! Hab a tortán, hogy ezúttal – első alkalommal idegenben – gólt sem kaptak, sőt a szezon legnagyobb arányú sikerét aratták, nem nyertek még kettővel.

Keszthelyi Zoltán

Hét meccsen egy idegenbeli ponttal várta a újvárosi meccset a BFC Siófok, mely mégis legyőzte – Gál és Bévárdi nélkül – a forduló előtt a tabella negyedik helyén álló újoncot!

A balatoniak fegyelmezett játékot mutattak, akadtak persze hibák, ám nem hozott gólt az első játékrész. A hazaiak némi mezőnyfölényben játszottak, ám nem tartották nyomás alatt Fehéréket. A fordulás után aztán nyolc perc alatt megnyerték a meccset a vendégek, Petneházi szöglete után előbb Elek, majd az az előbbi szabadrúgása után Hidvégi fejelt a kapuba. A fiatal támadónak a meccs napján megszületett a kisfia, akit góllal köszöntött. A második találat előtt pedig egy már elveszettnek tűnő labdára épp a gólszerző rajtolt, őt faultoltták a szabadrúgás előtt, akinek ez az első találata volt a szezonban.

A kétgólos előny elégnek tűnt, igaz Varga edző irányítása alatt Tatabányán a Budaörsi SC, illetve a Dorogi FC otthonában is győztes állásból buktak a siófokiak… A somogyi tréner cseréje húsz perccel a vége előtt jelezte; jó védekezéssel ezúttal meg kívánják őrizni az előnyt, ami sikerült is, igaz ezzel magukra is húzniuk ellenfelüket. Akadtak is nehéz pillanatok, ám sikerült megúszni, igaz a balatoniaknak is volt labdája a harmadik gólhoz. Farkas csippentette a labdát a védők köz kilépő Eleknek, de labdáját blokkolták. Sikerült végül gól nélkül zárni ezt a bajnokit, ami a negyedik volt a szezonban, az első idegenben! – Szilárdan álltunk a lábunkon, az ellenfél taktikai változtatásaira is jól reagáltunk, nagyon fontos, értékes sikert arattunk – értékelt Varga Attila, a BFC Siófok edzője.

Merkantil Bank Liga NBII – 17. forduló

Kazincbarcikai SC – BFC Siófok 0–2 (0–0)

Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Sport Park, 400 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Király Krisztián, Farkas Balázs)

Kazincbarcikai SC: Somodi – Tóth Sz., Palmes, Belényesi, Lőrincz (Constantinescu – 61.p.) – Kristófi, Sigér (Burics – 46.p.), Hegedűs D., Micsinai – Bene, Boros. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

BFC Siófok: Balajcza – Opavszky, Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Farkas N., Petneházi, Lázár Zs., Senic (Szabó B. – 87.p.) – Nagy D. (Szilágyi – 69.p.), Elek B. (Tóth B. – 90.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Elek B. (50.p.), Hidvégi (58.p)

A forduló további eredményei: Budaörs–Vác FC a–a, Budafoki MTE–Szolnoki MÁV FC a–a, Szeged 2011-Grosics Akadémia–Kisvárda Master Good a–a, Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár a–a, Dorogi FC–Ceglédi VSE a–a, Soproni VSE–WKW ETO FC Győr a–a, MTK Budapest–ZTE FC a–a, Nyíregyháza Spartacus FC–Békéscsaba 1912 Előre a–a.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában