röplabda

2017.12.29. 13:44

Keen Cameron – liberóként indult, karmester lett

Ez ám a karrier! Tavaly Magyar Bálint távozásával a rekordbajnok Fino Kaposvár első számú feladójává lépett elő a még csak 20 éves Keen Cameron, az idén pedig őt választották meg az év legjobb férfi röplabdázójának.

Fenyő Gábor

– A szakmai vagy a közönségdíj lepte meg jobban?

– Miután a közönségdíjról tudtam, így a szakmai – mondta a 20 éves Keen Cameron. – Arról nem is szólva, hogy több játékos is volt, akik külföldön jó szezont futottak.

– Nem is akarok. Bár a Magyar Kupa a felejtős kategóriába tartozik, a bajnoki cím azért összejött.

– Tavaly tavasszal még Magyar Bálinttól tanult. Most viszont Keen Cameron segít Szabó Bencének.

– Nagyon fiatal még Bence; ahogy mondani szokás, a jövő embere. Igaz, én sem az idős játékosok közé tartozom a magam 20 évével, vagyis nekem is rengeteget kell még tanulnom, fejlődnöm. Mindenesetre a hozzáállással, a sportág iránti alázattal nincs probléma.

– Akár sorsdöntőnek is mondhatjuk az új év első hónapját.

– Tényleg az lesz. Január 10-én megyünk Barcikára, majd rá négy napra a Bp. Pénzügyőr SE vendégei leszünk. Az a két fellépés alapjaiban határozhatja meg a folytatást.

– Mire lehet jó a Fino-Kaposvár csapata?

– Bármire...

– Vagyis újra összejöhet a bajnoki cím és visszavehetjük a Magyar Kupát?

– Szerintem úgy lenne az igazi.

– Melyik csapat lesz a nagy ellenfelünk?

– A Pénzügyőr SE együttesével és a kecskeméti alakulattal már találkoztunk, a Vegyész RC Kazincbarcika társulatával pedig még csak fogunk. Úgyhogy erre a kérdésre térjünk majd vissza január 10-e után.

Minden szinten jutott érem

A nyolc éve röplabdázó – liberóból feladóvá vált – Keen Cameron úgy járta végig azt a bizonyos szamárlétrát Kaposváron, hogy valamennyi korosztályban jutott neki érem. A miniknél és a serdülőknél „csak” ezüstig jutott, a gyermek, az ifjúsági és a junior csapat tagjaként pedig a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

2014-ben került fel a Fino Kaposvár nagycsapatához, amellyel bajnok és Magyar Kupa-győztes lett. Ezt megismételte egy évvel később, majd az azt követő idényben újra bajnokként ünnepelhetett, miközben – mivel Magyar Bálint Finnországba igazolt – első számú karmesterré lépett elő, s a válogatottba is bekerült.

A Munkácsy Mihály Gimnázium csapatának tagjaként két ezüstöt (2014 és 2017), s ugyanennyi bronzot (2015 és 2016) őriz az országos középiskolás diákolimpiai döntőkről. Előtte 2012-ben a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola IV. korcsoportos csapatával volt diákolimpiai bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában