Vízilabda OB I.

2017.12.14. 19:33

Még a kispadon is világsztárok ülnek a Fradinál

Alighanem könnyebb évzárót is el tudtak volna képzelni a Kaposvári VK tagjai és hívei; pénteken 19.30 órakor pótolják a nyitófordulóból elhalasztott Ferencváros-PQS elleni találkozót.

Fenyő Gábor

Az idei szezonban már kétszer is találkozott a Fradival a kaposvári egylet. Még szeptemberben a somogyi megyeszékhelyen rendezett Benu Magyar Kupa-csoportkörben 14–2-re nyertek a fővárosi zöld-fehérek – igaz, akkor igencsak foghíjas volt a Kaposvári VK csapata –, novemberben bajnokin viszont rendesen beleszaladtak a késbe: 23–6 lett a vége.

Így aztán nem igazán lehetnek vérmes reményeink a három szerb olimpiai bajnokot (Stefan Mitrovics, Nikola Jakcsics, Szlobodan Nikics) és ugyanennyi magyar ötkarikás aranyérmet (Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel), továbbá a világbajnok Vámos Mártont és a vb-ezüstérmes Manhercz Krisztiánt foglalkoztató Fradi ellenében. A tisztes helytállás lehet a cél, vagyis hogy minél kevesebb góllal győzzön Kaposváron a Ferencváros-PQS. Amúgy a bajnoki pontvadászatban – a szolnokiakat kivéve – eddig egyetlen csapat sem tudott tízen belülre kerülni ellenük. A Szolnok elleni találkozót nem számítva átlagban 14 góllal verték az ellenfeleiket.

A Fradit egyébként – amely az ex-kaposvári ifjabb Berta Józsefet a soraiban tudó Pann Ergy-Miskolci VLC-vel egyetemben bejutott az Eurokupa legjobb négy csapata közé – Magyarországon eddig csak egyetlen csapat tudta legyőzni. A Bajnokok Ligája-győztes, bajnoki címvédő és a Magyar Kupa-elsőségét megvédő Szolnoki Dózsa VSC bajnoki meccsen három góllal, 11–8 arányban győzte le őket Budapesten, míg a Benu Magyar Kupa elődöntőjében büntetőpárbajban bizonyultak jobbnak a zöld-fehéreknél. De hát tudjuk, hogy ők – a ZF-Egerrel és a Bp. A-Híd OSC-Újbudával együtt – egy egészen más műfajt képviselnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában