Búvárúszás

2017.12.18. 13:30

Tasnádi és Pajor is dobogóra állhatott

Kecskeméten rendezték meg a Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokságot.

Kun Zoltán

A viadalon a Balatoni Úszóiskola és Szabadidő SE uszonyosúszói is részt vettek. – A viadal elején osztották ki az Aranyjelvényes minősítésű sportolóknak a minősítést jelképező aranyszínű kitűzőket – tájékoztatta lapunkat Lábodi Laura vezetőedző. – A Balatoni Úszóiskolából 2017-ben öten érdemelték ki az Aranyjelvényt időeredményeik alapján: Gergely Cecília, Jancsik Regő, Tuli Botond, Detrich Luca a cápa korosztályban és Tasnádi Martin az ifjúsági korosztályban. A Kaposvári Adorjánból visszaigazolt Tasnádi Martin három számban állhatott dobogóra, mind három számban egyéni csúcsot úszva. 50 m uszonyos gyorson mindössze három századdal maradt el az aranyéremtől. Pajor Eszter újoncnak számított ebben a sportban, de a tőle megszokott magabiztossággal vette az akadályokat, négy ezüstérmet gyűjtött be az egyéni számokban és egyet a váltóban.

Két másik újoncunk Szabó Georgina és Mayer Dávid is kitett magáért, hiszem mindketten begyűjtöttek egy-egy pontszerző hatodik helyezést, amelyet a gyermek korosztályban oklevéllel díjaztak. Így ők is részt vehettek az eredményhirdetésen. A még cápa korosztályú Tuli Botond a két évvel idősebbek közt is megállta a helyét, két alkalommal végzett az első tízben és oszlopos tagja volt a váltónknak is. A mix 4X100 méteres uszonyos gyorsváltó most is, ahogy a cápa bajnokságon a váltónk, hatalmas meglepetést okozva lett ezüstérmes. Megelőzve olyan nagy múlttal rendelkező egyesületek váltóit, mint például a Kaposvári Adorján és a Debreceni Búvárklub.

Eredmények: Tasnádi Martin (ifjúsági): 50 m uszonyos gyors: 2. hely, 200 m uszonyos gyors: 2. hely, 400 m uszonyos gyors: 3. hely. Pajor Eszter (gyermek): 50 m uszonyos gyors: 2. hely, 100 m uszonyos gyors: 2. hely, 200 m uszonyos gyors: 2. hely, 400 m uszonyos gyors: 2. hely, 50 m uszonyos delfin: 5. hely. Szabó Georgina (gyermek): 400 m uszonyos gyors: 6. hely. Mayer Dávid (gyermek): 100 m uszonyos gyors: 6. hely. Mix 4X100 m uszonyos gyorsváltó: (Pajor Eszter, Szabó Georgina, Mayer Dávid, Tuli Botond) 2. hely. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában