Röplabda NB I., férfiak

2018.01.14. 20:12

A fővárosban is legyőzte a Fino a Pénzügyőrt

Az őszi kaposvári bajnokihoz hasonlóan vasárnap este a fővárosban is 3–1-re verte a rekordbajnok Fino férfi röplabdacsapata a Bp. Pénzügyőr SE csapatát. A rangadó legeredményesebb játékosa ifjabb Nagy Péter volt, aki a rangadó végére 18 pontig jutott.

Fenyő Gábor

Bp. Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár 1–3 (–26, –18, 23, –18)

Budapest, 200 néző. V.: Szabó P., Halász E.

Úgy tűnt, hogy a nyitójátszmát simán behúzza a rekordbajnok Fino Kaposvár alakulata, lévén már 24–20-ra vezettek. A házigazda fővárosiak azonban egyenlíteni tudtak, sőt, az ötödik szettlabdát is hárították, majd a vezetést is átvették. A vendég somogyiak szerencsére nem hagyták annyiban a dolgot, s egymás után három pontot szerezve befejezték az első felvonást.

A második játékrész aztán már sima volt. A hazaiak csak kapaszkodtak – illetve próbáltak kapaszkodni – ellenfelük után, ám a Fino előnye csak egyre nőtt. A harmadik játszmában viszont szerepet cserélt egymással a két csapat; most a Pénzügyőr irányította a játékot. Bár a hajrában sikerült egyetlen pontnyira felzárkózni, a szett végén a házigazdák ünnepelhettek.

A negyedik, utolsó felvonásban aztán újítani tudott a Demeter-egylet, s esélyt sem adva ellenfelének pontot tett a négy játszmás, kereken másfél órán át tartó fővárosi ütközet végére.

Januárban még két bajnoki fellépésen szólítják pályára a Fino Kaposvár csapatát: a hétvégén, vasárnap a Szolnokot fogadják, rá egy hétre pedig az újonc Székesfehérvári MÁV Előre SC vendégei lesznek.

Bp. Pénzügyőr SE: Török P. (2), Szalai Sz. (14), Kovács S. (8), Rozgonyi (5), Kiss D. (8), Rása (15). Csere: Balogh M. (liberó), Manoogan (liberó), Kiss N. (–), Takács G. (1), Jánossy (8), Bokor (–), Gallo (–), Kecskeméti (1). Vezetőedző: Weczera Csaba.

Fino Kaposvár: Keen (8), Nikolov (8), Nagy J. (10), Nagy P. (18), Bögöly (12), Vajda T. (7). Csere: Pápai P. (liberó), Szabó Bence (–). Vezetőedző: Demeter György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában