Kézilabda Magyar Kupa

2018.01.24. 15:18

Kedvezett a sorsolás a somogyi csapatoknak

Kedvezett a sorsolás a somogyiaknak a Magyar Kupában: a Siófok a Békéscsabával, a Csurgó a Balmazújvárossal csap össze.

Keszthelyi Z., Kun Z.

Kedvezett a szerencse a sorsoláson a Siófok KC-nak, a kupasorozat ötödik fordulójában a Békéscsaba lesz a somogyi női kézilabdázók ellenfele. A lehetséges riválisok közül „papíron” a legkönnyebb jutott Lars Rasmussen vezetőedző tanítványainak, hisz a kiesés ellen küzdő, az élvonalban jelenleg utolsó csabaiak mellett a harmadik, negyedik helyén álló Érd és Vác is „benne volt a pakliban”.

Az ötödik fordulót – melynek tétje a márciusi négyes döntő, melynek automatikus résztvevője a Győr és az FTC – február hetedikén rendezik, a továbbjutás pedig egy mérkőzésen dől, melyen már egy döntetlen is a somogyiak továbbjutását jelentené. A csabaiak az alacsonyabb osztályú Orosháza, illetve Göd után a Dunaújváros bravúros legyőzésével jutottak az ötödik fordulóban.

A februári összecsapás érdekessége, hogy a lila-fehérek trénere az a Horváth Roland, aki a legutóbbi szezonban épp a balatoniakat irányította. A Skaliczki Lászlót váltó Horváth érkezése pedig kifejezetten jót tett az együttesnek, hisz az addig nyeretlen lilák az MTK-t legyőzve megszerezték első sikerüket a bajnokságban és a Magyar Kupában is már az ő irányításával nyerték meg az említett újvárosiak elleni kupameccset. A hétvégén bajnokin, Siófokon is összecsap a két együttes, ami remek „felvezetője” a február hetedikei kupacsatájuknak.

A férfiaknál szintén az ötödik forduló következik a Magyar Kupában. A sorsolás szerint a Balmazújváros otthonában szerepel majd a Csurgói KK együttese. A másik ágon még nem végleges a párosítás.

Ceglédi KKSE–Balatonfüredi KSE (január 31.) győztese–Eger SB Eszterházy-Grundfos Tatabánya KC (február 13.) győztese.

A hivatalos játéknap március 7. A mérkőzések győztesei a 2018. április 14-15-i négyes döntőbe jutnak. A négyes döntő további két résztvevője a versenykiírás alapján a férfi NB I. 2016/17-es szezonjának 1-2. helyezettje, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában