példaképek

2018.06.27. 18:29

A világbajnoki pontszerzőket köszöntötték Kaposváron

A Városháza dísztermében köszöntötték a nemzetközi versenyeken sikeresen szereplő kaposvári sportolókat.

Klein Péter

Akárcsak az elmúlt években, tavaly is több sportoló öregbítette tovább a kaposvári sport hírnevét. A nemzetközi versenyeken is sikereket elérőket, valamint az őket felkészítő edzőket köszöntették és díjazták szerdán a Városháza dísztermében.

– Kaposvár sportos város, nemcsak a nemzeti bajnokságokban szereplő egyesületeinkre és sportolóinkra lehetünk büszkék, hanem azokra is, akik csak hobbiszinten űznek valamilyen sportot – mondta Szita Károly Kaposvár polgármestere. – Azt szeretnénk, hogy minél többen álljanak fel a számítógép elől, s kezdjenek el mozogni. Ehhez szükség van olyan példaképekre, mint a jelenlévők, akik pontszerző, vagy dobogós helyen végeztek sportágukban a tavalyi évben. Emellett pedig olyan beruházásokra, mint a sportcsarnok felújítása, az új aréna és az új, tízpályás, FINA szabványnak megfelelő uszoda építése.

Pál Tamás irányításával kezdtem el a lábteniszezni, s rögtön megtetszett – fogalmazott Harsányi Ádám, aki két éve világbajnoki bronzérmet szerzett az U21-es korcsoportban, tavaly pedig a felnőttek között lett negyedik. – A szorgalmamnak köszönhetőn hamar jöttek a sikerek, így egyre magasabbra teszem a lécet. Az év végen a felnőtt világbajnokságon szeretnék felállni a dobogóra, de ezért még sokat kell dolgoznom. Két hét múlva pedig Kaposváron lesz egy nagyszabású verseny, melynek a szervezésében is részt veszek. Remélem, hogy hazai pályán sikerül majd diadalmaskodnom.

A jutalmazottak és edzőik

Kaposvári 1.MCM Diamant Adorján SE – uszonyos úszás: Hamlin Dorothy, Fazekas András, Stadler Bence, Stadler Csenge, Varga Krisztina. Edzők: Hajdu Sándor és Kovács László. Kaposvári Judo Klub Egyesület: Boros Bence. Edzők: Böröcz Zsolt és Kéki Márton. Kaposfüred SC – lábtenisz: Harsányi Ádám. Edző: Pál Tamás. Kaposvári Vízügyi SC – quadratlon: Csima Ferenc. Edző: Faludy András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában