junior

2018.07.04. 14:26

Lovastorna Európa-bajnokságot rendeznek Kaposváron

A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia ad otthont a Junior Lovastorna Európa-bajnokságnak, melyet augusztus elseje és ötödike között rendeznek.

Sonline

 

Tizenhárom ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus elseje és ötödike között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014-es kontinensviadal, valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek ad otthont.

Harminckilenc női, tizenkilenc férfi, tizenegy páros versenyző és tizenegy csapat nevezett a kaposvári megméretésre, amely rekordnak számít a junior Eb-k történetében. Magyarország mellett további tizenkét ország fiataljai mutatják meg tudásukat aa Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián. Így Németország, Hollandia, Ausztria, Finnország, Svédország, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Dánia és Csehország ifjú lovastornászait is láthatja majd a nagyközönség.

Kaposvárt – az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is diadalmaskodó – Király Ákos képviseli majd. A Junior Európa-bajnoksággal párhuzamosan egy nívós nemzetközi lovastorna versenynek is otthon ad a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia. A szakágban különös jelentősége van a megméretésnek, hiszen a sportolók számára ez az utolsó esély, hogy kvalifikációt szerezzenek az őszi tyroni Lovas Világjátékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában