RÖPLABDA NB I./FÉRFIAK

2018.08.01. 14:20

Egy csoportban a Fino és a Kecskemét

Október első hétvégéjén indul majd a röplabdabajnoki sorozat, amely három részből – alapszakasz I. és II., valamint rájátszás – áll. Az új lebonyolítási rendben egy csoportba került a Fino és a Kecskemét.

Fenyő Gábor

Az előző bajnoki sorozatot új szisztéma szerint bonyolították le az élvonalbeli női röplabda-bajnokságban. Az újítás bevált, így a következő szezonban a férfiak is eszerint játszanak majd.

Október első hétvégéjén indul majd a bajnoki sorozat, amely három részből – alapszakasz I. és II., valamint rájátszás – áll. A 12 csapatot az előző szezonban elért helyezések alapján két csoportba sorolták. A rekordbajnok Fino Kaposvár a HÉP-Kecskeméti RC, a Dunaferr, a Szolnok, a Sümeg és a Debrecen társaságában csatázik majd a „B” csoportban, míg az „A” jelű csoportban a bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika, a Bp. Pénzügyőr SE, a Bp. MAFC-BME, a Székesfehérvári MÁV Előre SC, a Pécsi TE-PEAC, továbbás az újonc Győri Széchenyi Egyetemi SE kapott helyet.

A csapatok oda-visszavágó alapján mérkőznek egymással, s a csoportok első három helyezettje az Extraligában, a többiek pedig az NB I.-ben folytathatják majd. Az alapszakasz II.-ben ismét oda-visszavágó rendszerben játszanak az együttesek, majd következik a rájátszás. Az Extraliga első két helyezett együttese automatikusan tagja lesz az elődöntőnek, míg a harmadik a hatodikkal, a negyedig pedig az ötödikkel csatázik (a párharcok az egyik fél két győzelméig tartanak). Az NB I. első és második helyezettje játszik majd osztályozót az Extraliga utolsó két, azaz ötödik és hatodik helyezett egyletével.

Spanyol túra

Szerdán délután kel útra az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi röplabda-válogatott Spanyolországba, amely két előkészületi mérkőzést játszik a Madrid közelében fekvő Guadalajarában. Az első találkozó csütörtökön 17, a második pedig pénteken 19 órakor lesz. A román Bogdan Tanase szövetségi kapitány irányította válogatottnak a rekordbajnok Fino Kaposvár négy játékosa is a tagja, nevezetesen Keen Cameron Illés, Nagy József, Pápai Péter és Bozóki Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában