AUTÓMODELLEZÉS

2018.09.26. 13:50

Tamasóczki duplázott az országos bajnokságon

A Pécs GP küzdelmeivel véget ért a 2017/2018-as sebességi autómodellező magyar bajnokság. A viadalt követően kihirdették a bajnokság összetett végeredményeit is. A kaposváriak közül Tamasóczki Tamás duplázott, Bogdán Endre pedig negyvennegyedik országos bajnoki címét nyerte.

Kun Zoltán

Pécsen rendezték a sebességi autómodellezők idei szezonzáró viadalát, a Pécs GP-t. A verseny az országos bajnokság negyedik fordulója is volt egyben. Az összetett eredmény szempontjából a legjobb három versenyt vették figyelembe.

– Négy klub huszonnyolc versenyzője harmincegy modellel lépett pályára – számolt be a viadalról Bogdán Endre, a Kaposvári Textiles MK képviseletében. – A fő cél mindenki számára a lehető legjobb eredmény elérése volt a kiváló pályán. Somogy megyét a Kaposvári Textiles Modellező klub sportolói képviselték váltakozó szerencsével. Az 1,5 köbcentiméteres (ccm) modellek versenyében Tamasóczki Tamás idei legjobbjával ugyan csak a második helyet szerezte meg egy gyöngyösi modellező mögött, de – ami fontosabb volt számára – kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően ő lett a kategória idei bajnoka.

– A 2,5 ccm-es modellek viadalán nem volt somogyi dobogós versenyző – tette hozzá. – Az országos bajnoki értékelés során aztán Nagy Zoltán állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A 3,5 ccm-es B sport kategóriában Tamasóczki Tamás egész szezonban nagyon egyenletesen szerepelt. Pécsett sikerült feltenni az i-re a pontot. Nem csak a Mecsek kupát nyerte el, de az országos bajnoki címet is kiérdemelte produkciójával.

Tamasóczki Tamás klubtársa, Szentesi Norbert ugyancsak egyenletes teljesítménnyel egy zalai versenyző mögött szerezte meg a kategória harmadik helyét – emelte ki Bogdán Endre. – A 3,5 köbcentis modelleknél Szentesi Norbert végig egyenletes, jó eredményeket szolgáltatva ért el országos bajnoki harmadik helyezést. Az 5 ccm-esek versenyében Dusa András országos bajnoki bronzzal gyarapította eddigi éremgyűjteményét.

Bogdán Endre újra bajnok

A 10 köbcentis, úgynevezett Király kategóriában némi meglepetésre Bogdán Endre nem lépett pályára a pécsi versenyen. A versenyt klubtársa, Dusa András nyerte, a dobogó harmadik fokára pedig egy gyöngyösi versenyző mögött Decsi Mira léphetett fel. Ugyanakkor a – korábbi három verseny során mutatott – kiegyensúlyozott teljesítményével összetettben Bogdán Endre ismét begyűjtötte az országos bajnoki címet. Ez volt a kaposvári modellező negyvennegyedik bajnoki címe. Ebből kereken negyvenet a 10 köbcentis modellekkel nyert, míg négy alkalommal 2,5 ccm-es modellel aratott végső diadalt. A pécsi verseny zárása után összetettben klubtársa Dusa András örülhetett országos bajnoki ezüstéremnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában