MOTOKROSSZ

2018.10.05. 15:44

Felbőgnek a motorok a zselickislaki katlanban

Újabb viadalt rendeznek a zselickislaki katlanban, ahol az utánpótlás, valamint szenior országos bajnoki futamok résztvevői, valamint a Hegylakó kupán érdekelt versenyzők rajtolnak.

Kun Z.

– Piros egyes rajtszámmal láthatják az érdeklődők a huszonegy esztendős Szőke Márkot, aki az MX1-es kategória bajnoka – nyilatkozta idősebb Németh Kornél, a szervező Danuvia Sport és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke, mindenese. – A versenyző pályafutása kezdete óta a Németh Motokrossz Suli tanítványa.

A bajnoki futamokat követően a Hegylakó kupa küzdelmeivel folytatódik a program. A pályának lesz erdei szakasza is. A katlanban egy kört 1 perc 40 másodperc körül teljesítenek a sportolók, míg a kibővített úton három perc körüli lesz egy kör a kiválóan előkészített pályán.

– Klubunk képviseletében Toldi Ádám dobogóesélyes az összesített végelszámolásnál – tette hozzá idősebb Németh Kornél. – Klubtársa, Fülöp Gergő összesítésben és a versenyen is aranyesélyes, ha a műszaki hibák elkerülik. Zanócz Noel az iskolánk tagja, de másik egyesület színeiben versenyez. Ő egyébként a franciaországi utánpótlás Világkupa-győzteseként érkezik a viadalra. Ugyancsak az utánpótlás tagja Sütő Milán, aki szintén dobogó várományos.

– Négy most bemutatkozó, első versenyes csapattagunk van – mondta idősebb Németh Kornél. – Lőczi Gergő, Pinczés Milán, Pintér Bálint, valamint Muzsi Dániel. Tőlük a balesetmentes versenyzárást várjuk. A szenior kategóriában Fülöp László, Katona Lajos és Brunner Krisztián képviseli Danuvia színeit. Az edzések vasárnap 8.30-kor kezdődnek, a futamokat 12.30 órától rendezik, a Hegylakó kupa 15.30 órakor kezdődik. A korábbiaktól eltérően a futamok közben lesz az eredményhirdetés. A verseny helyszínét a 67-es út zselickislaki bejárónál lehet megközelíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában