labdarúgás

2018.10.02. 13:52

Focitornával emlékeznek a Rákóczi volt elnökére

Kispályás labdarúgótornával emlékezik a 10 évvel ezelőtt elhunyt Torma Kálmánra a Dél- dunántúli Közlekedési Központ Zrt. A Kapos Volán Zrt. vezérigazgatója a Rákóczi FC elnökeként sokat tett a megye sportjáért.

Kun Zoltán

A legendás sportvezető és elkötelezett szakember tiszteletére jubileumi tornát szerveznek a hétvégén Kaposfüreden. A sportpályán négy csapat méri össze tudását, ügyességét szombaton délelőtt 10 órakor.

A Kaposvári Rákóczi FC futballistái mellett fűre lépnek a kaposfüredi focisták, a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. és az az egykori kollégák, a Kapos Volán Zrt. jogutódjának, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. munkavállalói.

A rendezvényen Torma Kálmán családja is részt vesz, a vándorkupát özvegye adja át a győztesnek. A focikupával egy időben fotó kiállítással emlékeznek Torma Kálmánra és a rendezvényen a Rákóczi egykori vezetőedzője Prukner László is részt vesz.

Torma Kálmán 1965-ben született Kaposváron. 1986-ban kapott diplomát a győri Közlekedési és Távközlési Főiskolán. Tovább képezte magát, és tömegközlekedési szakmérnöki, valamint gazdasági menedzser szakmérnöki diplomát is szerzett.

1989. január elsején nevezték ki a kaposvári helyi autóbusz-közlekedési üzemegység élére. 1992. december elsejétől a Kaposvári Tömegközlekedési Kft. majd Rt. vezetője lett.

1999. július 19-én tért vissza a Kapos Volán anyavállalathoz, mint a részvénytársaság vezérigazgatója. Meghatározó személyisége volt a közlekedési szakmának mind a megyében, mind országosan. Munkáját rendkívül magas fokú szaktudással, precizitással és odaadással végezte. Munkássága elismeréseként 2007-ben a közlekedési ágazat által adható legnagyobb szakmai elismerésben, a Baross Gábor-díjban részesült. Még ebben az évben az Év Menedzserévé választották.

Életének meghatározó része volta sport is. Torma Kálmán 2002-től töltötte be a Kaposvári Rákóczi FC elnöki tisztségét. A csapat az ő vezetése alatt jutott fel tizenhat év után az élvonalba, s érte el története eddigi legnagyobb sikereit. 2008-ban örökös tiszteletbeli elnöknek választották a zöld-fehér labdarúgóklubnál.

2008-ban életének 43. évében, hosszan tartó, méltósággal és türelemmel viselt betegség után hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában