röplabda

2018.12.21. 17:03

Moszkvában hóröplabdázik a RÖAK-os Lutter Eszter

A homokon ötszörös magyar bajnok, a RÖAK Kaposvár strandröplabdázója, Lutter Eszter Győri Pannával és Kovács Eszterrel moszkvai hóröplabdaversenyen vesz részt.

Molnár G.

A mínuszok beköszöntével sem pihennek a strandröplabdázók, hiszen amellett, hogy fedett pályán folyamatosan készülnek, a versenyzésről sem mondanak le. Igaz, ezúttal más terepen méretik meg magukat: homok helyett hóra lépnek. Az ötszörös magyar bajnok Lutter Eszter állandó társa, Szombathelyi Szandra helyett Győri Pannával és Kovács Eszterrel indul a pénteken kezdődött és szombaton záruló moszkvai European Tour-versenyen. Nem elírás a három név, hiszen ettől az idénytől kettő helyett hárman játsszák a hóröplabda-viadalokat, tájékoztatott a Magyar Röplabda Szövetség.

– A ljubljanai World Tour-verseny után Szandi kisebb sérülést szenvedett, és úgy döntött, nem vállalja a moszkvai eseményt – jegyezte meg Lutter Eszter. – Így Panni régi-új strandröplabdás partnerével, Esztivel hármasban neveztünk. A hó nyilván teljesen más közeg, mint a homok, de én gyermekkorom óta síeltem a szüleimmel, szóval számomra a télhez hozzátartozik a hó és a téli sport is. Imádom ezt az új szakágat! Amit a profi teremröplabdázás úgymond elvett tőlem, azt visszaadja a hóröplabda, mert így télen is tudok sportolni a hóban.

Lutter Eszter szerint minden, ami hasonlít a strandröplabdára, segít abban, hogy jobbá váljon. Csúszóssága miatt a hó a homokon nem létező helyzeteket idéz elő, amelynek köszönhetően új nézőpontból élhet meg sok szituációt, ez pedig segíti a felkészülést. Lutter a hóröplabdában az előző idényben is egy párt alkotott Győri Pannival, a duó a kilencedik helyen zárt az Európa-bajnokságon, ráadásul megnyerte az első ízben megrendezett hóröplabda országos bajnokságot.

A hármas ezúttal az első fordulóban várhatóan a második számú litván egységgel játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában