Rally

2019.03.20. 15:13

Nagyot mentek a bajnoki rajt előtt Istovics Gergőék

Kiválóan szerepelt a Speed Rally Team, azaz a Kovács Antal, Istovics Gergő alkotta páros az Orfűn rendezett Pannonklinika Teszt Rallyn.

Molnár Gábor

– Hasznos kilométerek Orfűn – egy mondatba sűrítve így lehetne összefoglalni a Pannonklinika Teszt Rallyt, melyet az idén is – a hagyományokhoz hűen – Orfűn rendeztek – mondta Istvovics Gergő. – Ez a verseny az amatőr rallybajnokság nyitófutama, de tesztelési céllal nagyon sok élvonalbeli pilóta is tiszteletét teszi, és ez ezúttal sem volt másként. Így az amatőr kategória mellett népes mezőny sorakozott fel a rajtvonalhoz az úgynevezett „Licences” csoportban is.

A pálya vonalvezetése megegyezett az utóbbi években használtakkal, így a feldolgozása nem jelentett nagy akadályt.

– A két külföldi futam után vissza kellett szokni a nagy sebességű pályákhoz, hiszen Egerben is hasonlóak várnak ránk a magyar bajnokság nyitófutamán, ezért úgy döntöttünk, mi is felsorakozunk a rajtvonalhoz, és megmozgatjuk magunkat valamint a Fiesta R5-öst is – tette hozzá. A verseny folyamán különböző gumikat teszteltünk, valamint felkerült a „hosszú váltó” is az autóra, s mivel azzal viszonylag kevesebb tapasztalatunk van, próbálgattuk körről-körre a határainkat feszegetni, valamint a tempót fokozni.

Végig az élmezőnyben tudtak autózni, és fokozatosan gyorsultak is. Kipróbáltak egy új stabilizátort is kipróbáltunk, mely teljesen nem nyerte el a tetszésüket, mert nem volt olyan komfortos, de a stopper azt mutatta, hogy Egerbe ezekkel a beállításokkal kell elmenniük.

– Az időjárás kegyes volt hozzánk, és a kilátogató népes nézősereghez is, így rendkívül hasznos kilométereket tudhatunk a hátunk mögött, ami mellé még egy jó eredmény is párosulhatott volna, de egy idei szabálymódosításnak köszönhetően, mely a gumilassítókkal kapcsolatos, sajnos begyűjtöttünk egy időbüntetést, így a harmadik helyről az ötödikre estünk vissza – emelte ki Istvovics Gergő. – A döntést elfogadtuk és megértettük, a lényeg, hogy az időeredmények alapján itt is sikerült megcsípni egy jó helyezést, sajnos azonban az indokolatlanul sok, húsz másodperces, büntetéssel esélyünk sem volt a dobogós pozíciót megtartani.

Az autó és a csapat ismét jól vizsgázott, ezért bizakodva várják a Magyar Rally Bajnokság egri nyitófutamát, melyet a jövő hétvégén rendeznek s, ahol a páros célja a tisztes helytállás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában