kézilabda

2019.04.28. 16:40

Legyűrte az Egert hazai pályán a Csurgó

A héten második alkalommal lépett pályára a DVTK–Eger együttese Csurgón, hiszen a Liga Kupa mérkőzésen a Heves megyei csapat ellen harcolta ki a döntőbe jutást a csurgói legénység.

Huszár Hajnalka

A bajnoki találkozóra tartalékosan érkezett a vendégegyüttes, de ennek ellenére a találkozón 50 percig uralta a játékot és csak az utolsó 10 percben sikerült megfordítani a mérkőzést a Csurgónak.

Az első játékrészben fantasztikusan összeszedett , jó játékkal rukkolt elő az Eger, és ennek köszönhetően, már az első percekben ellépett az ellenfelétől és négy-öt góllal is vezetett. A csurgói időkérés sem zökkente ki a csapatot, folyamatosan jött válasz a csurgói gólokra. Zaponsek védései tartották a lelket a csapatban, és a félidő végére Nagy és Vasics góljával sikerült két gólra zárkóznia a somogyiaknak.

A második félidőben az Eger ugyanazt a hatékony játékot játszotta, de látszott, hogy fáradnak a vendégek. Ennek ellenére csak a 50. percben sikerült egalizálni Hanusz góljával, de innen már engedett teret az egrieknek a Csurgó. Fokozatosan lépett el ellenfelétől és Astrashapkin találátával állította be a négy gólos különbséget.

Szégyenteljes játékot játszottunk az ötvenedik percig, addig csak futottunk az eredmény után- értékelte a mérkőzést Bencze József vezetőedző. Idegesek voltunk, kapkodtunk, nem a saját játékunkat játszottuk. Sajnálom, hogy ilyen mérkőzést játszottunk, az utolsó tíz percben a rutinunk döntött. A legnagyobb pozitívum a két pont megszerzése volt, egy taktikailag kiválóan felkészített Eger ellen.

A mai találkozón felszabadultan játszottunk, nem volt rajtunk tét. Nem a teljes csapattal jöttünk, zömmel a fiataloknak szerettem volna lehetőséget adni- mondta Tóth Edmond az egriek vezetőedzője. A végére sajnos elfáradtunk, de ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, mert maximálisan beváltották a hozzájuk fűzött reményeimet. Nagyon örülök a játékunknak, kemény férfias küzdelem volt mindkét csapat részéről.

CSURGÓI KK–DVTK-EGER 31–27 (13–15)

Csurgó, 600 néző. V: Réti T., Szedmák

CSURGÓ: ZAPONSEK 1 – Vasics 2, Asztrasapkin 4, Hadziomerovic 3, Oslak 1, Nagy Sz. 4, Kovacevic 5. Csere: Füstös (kapus), Varjú, Hanusz 2, Toszkics 2, CEHTE 3, Szeitl 1, Pavlovics, Kerkovits 3 (3), Farkas T. Edző: Bencze József

DVTK-EGER: Repóth – MOLNÁR B. 9 (4), Schmid 2, Kiss G., Hegedűs 3, Füzi 1, Lezák 3 (2). Csere: Moscoso (kapus), Vaskó 2, Szepesi, TÓTH R. 3, Takács 4. Edző: Tóth Edmund

Kiállítások: 12, ill. 12 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 7/6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában