labdarúgás

2019.06.09. 20:23

Döntetlent játszott az NB III-as osztályozón a Lelle

Döntetlent játszott az NB III.-as osztályozó első mérkőzésén a Balatonlelle SE a Hévíz otthonában. A somogyi első osztály bajnokcsapata több mint húsz percet emberhátrányban futballozott, így a visszavágó szempontjából remek eredményt ért el.

Klein Péter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Két olyan csapat feszült egymásnak vasárnap délután, amely a bajnokságban mutatott eredményei alapján már kiérdemelte volna, hogy osztályozó nélkül is a harmadosztályban szerepelhessen a következő szezonban. Ez azonban csak egyik félnek sikerülhet, ehhez pedig az idegenben szerzett góllal a Balatonlelle kerültek közelebb.

A találkozó első perceiben veszélyesebben futballozott a zalai csapat. Sőt egy nagy lehetőséget is kidolgoztak a hazaiak, Czebei Ádám azonban résen volt és hatalmas bravúrral kiszedte a bal alsóból Pajor Imre lövését, akárcsak Vass Györgyét, aki szintén a bal alsót vette célba egy visszasarkalt labdát követően. Próbálkoztak a hazaiak, de a balatoni védelem remekül tette a dolgát. A játékrész harájában éledezett a vendég támadósora is. Előbb Pallósi Roland, majd Fila Géza vette célba Jánosa Tibor kapuját. Ezek a kísérletek még fölé szálltak, azonban Laczkó Dávid egy remek kiugrás után megtornáztatta a zalaiak rutinos hálóőrét, aki bravúrral tolta ki a bal alsóba tartó labdát.

A második játékrész elejét megnyomta a Balatonlelle. Laczkó Dávid szöglete után Pallósi Roland kapáslövése jelentett veszélyt a zalaiakra, majd Bohata Ádám ugrott ki, Jánosának pedig minden rutinjára szüksége volt, hogy szögletre tudjon menteni. Hiába vette át a kezdeményezést a somogyi egylet, egy gyors kontra után, a Czebei Ádámról kipattanó labdát Vass György passzolta a kapu közepébe. A bekapott találattól nem roppant meg a balatoni együttes, ezt Laczkó Dávid szabadrúgása is jelezte, melyet éppen csak ki tudott tolni jobb felősből Jánosa. Majd pár perc múlva éppen a hévíziek rutinos kapusa hibázott, hiszen rövid kirúgására lecsaptak a somogyiak, Bohata Ádám pedig okosan a kapus mellett gurított a hálóba.

A második félidő alapján megérdemelten egyenlítettek a lelleiek, akik ezt követően emberhátrányba kerültek, hiszen Körmendy Kevin begyűjtötte második sárga kártyáját. A Hévíz ettől vérszemet kapott, próbálta ráerőltetni akaratát a Balatonlellére. A vendégek azonban egy emberként küzdöttek a pályán és eltüntették a zalaiak emberelőnyét. A hosszabbításban ráadásul Balogh Lászlót is kiállította a játékvezető, így a visszavágó szempontjából remek eredményt ért el a somogyi bajnok.

A párharc második mérkőzését szombaton, 17 órakor rendezik a Balatonlelle SE otthonában.

Hévíz SK–Balatonlelle SE 1–1 (0–0)

Hévíz, 700 néző. V.: Szőts (Aradi, Kovács G.).

Hévíz SK: Jánosa – Baráth, Giber, Szi-Péter J., Nedelkó – Szi-Péter Zs. – Horváth D., Varga M. (Török M., 70. p.), Horváth M., Pajor – Vass Gy. (Tóth B., 89. p.). Vezetőedző: Damina László.

Balatonlelle SE: Czebei – Neubauer, Hegedűs Gy., Kiss K. (Sallay, 70. p.), Balogh B. – Bohata (Pap M., 82. p.), Kovács D. – Fila (Balogh L., 62. p.), Körmendy, Laczkó – Pallósi. Vezetőedző: Bőzsöny János.

Gólszerzők: Vass Gy. (56. p.), illetve Bohata (63. p.)

Kiállítva: Körmendy (68. p.), Balogh L. (91. p.).

Sárga lap: Vass Gy. (3. p.), Horváth D. (75. p.), illetve Körmendy (1. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában