Labdarúgás

2019.08.22. 18:41

A vendégeknek az iksz is jó lenne

A harmadik fordulóval folytatódnak a küzdelmek az Adama megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A nyolc mérkőzés közül ezúttal a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő–Tab összecsapásra fókuszálunk.

Klein Péter

ADAMA megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő KSK–Tabi Városi SC

Kezdés: vasárnap 17.00

A balatonkeresztúriak az első fordulóban szabadnaposak voltak, így eddig csak egy mérkőzést vívtak az új szezonban, melyen magabiztos sikert arattak Segesden. Így jó előjelekkel várják a hazai közönség előtt való bemutatkozást.

– A játékosaimnak is azt mondtam, hogy ebből a sikerből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni – fogalmazott Páli Norbert, a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő vezetőedzője. – Helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet, amelynek természetesen örülünk, hiszen fontos volt, hogy három ponttal rajtoljunk. Ennek tükrében kellő önbizalommal vágunk neki az első hazai meccsnek, melyen szintén nyerni szeretnénk.

– Nyáron döntött úgy a vezetőség, hogy én leszek a csapat vezetőedzője – tette hozzá Páli Norbert. – A felkészülésre nagyjából egy hónapunk állt rendelkezésünkre. Mivel sokan dolgoznak a balatoni vendéglátásban, így megosztottuk az edzésnapokat délelőtti és délutáni tréningekre. Visszagondolva a félkészülésünk jól sikerült, de vannak még olyan területek, ahol fejlődnünk kell. Úgy érzem, hogy át tudtam ragasztani azt a hozzáállást a csapatra, amit én szeretnék.

A Tab együttese az első fordulóban döntetlent játszott Magyaregresen, míg a másodikban kikapott hazai pályán. ­Ebből a szempontból fontos lenne a tabiak számára, ha megszületne az első siker.

– Nehéz ellenfél a Balatonkeresztúr – mondta Ladiszlai Krisztián, a Tabi VSC vezetőedzője. – Idegenben amúgy sem szoktunk pontot, pontokat szerezni ellenük, így egy döntetlennek már örülnék. A nyári átigazolási szezon során csak kevés helyen változott a keretünk, a kezdőcsapatunk maradt, így szinte ugyanazokkal a játékosokkal vágtunk neki a nemrég rajtoló bajnokságnak, mint az előzőnek.

A tabiaknál sem sérülés, sem eltiltás nem nehezíti Ladiszlai Krisztián dolgát, míg kollégája sérülés miatt nem számíthat Papp Kristófra, valamint egyéb elfoglaltság miatt Oswald Dá­niel sem állhat a gólvonal elé.

Marcali VFC–Nagyatádi FC

Kezdés: szombat 17.00

Két olyan együttes csap össze szombaton, amely szerdán továbbjutott a Magyar Kupában. A Marcali VFC ugyanis a Kadarkút KSK, míg a Nagyatádi FC a Somogysárd SE ellen vívta ki a harmadik körbe kerülést. A három pont sorsát így nagyban befolyásolja majd az, hogy melyik vezetőedzőnek sikerül jobban frissítenie csapatát.

Somogysárd SE–FC Barcs

Kezdés: vasárnap 17.00

A somogysárdiak még hibátlanok a bajnokságban, azonban szerdán kiestek a Magyar Kupából a Nagyatádi FC otthonában. Lehet, hogy ez a pofon jókor jött a hazaiak számára, s az eddig egy pontot szerző FC Barcs ellen is megtartják majd kitűnő mutatójukat.

Magyaregres SZE–

Balatoni Vasas SE

Kezdés: vasárnap 17.00

Mindkét csapatot pályára szólították szerdán a Magyar Kupa megyei selejtezősorozatában. Érdekesség, hogy mind a két összecsapáson büntetők döntöttek a továbbjutásról, de míg a balatoniak örülhettek, addig a magyaregresiek szomorkodhattak a tizenegyesek után. Vida András csapata ráadásul revánsot vett a Hetesen, így biztos, hogy lendületbe jöttek, amelyet nehéz lesz megállítaniuk a hazaiaknak.

Hetes Vikár SC–Nagybajomi AC

Kezdés: vasárnap 17.00

Egyik csapat játékosai sem pihentek szerdán, hiszen a Magyar Kupa selejtezőjében kellett helytállniuk. Ezt a feladatot a nagybajomiak teljesítették jobban, hiszen büntetővel harcolták ki a továbbjutást. Kérdés, hogy mely együttesből vett ki többet a kupaforduló, s hogy Nógely Péter fel tudja-e rázni csapatát a kiesést követően.

Toponár SE–Kadarkút KSK

Kezdés: vasárnap 17.00

A százszázalékos Kadarkút KSK csapatát fogadja a Toponár SE, amely még nem tudott mérkőzést nyerni a 2019/2020-as bajnoki szezonban. A hazaiak a három pont otthon tartására törekszenek, de ehhez Pandur Ádáméknak is lesz egy-két szavuk, hiszen nem akarják elveszíteni veretlenségüket.

Csurgói TK–Szabadidő SE Somogyjád

Kezdés: vasárnap 17.00

Mindkét csapat pont nélkül áll, igaz a somogyjádiak az előző héten szabadnaposak voltak, így egy meccsel kevesebbet játszottak. A csurgóiaknak hazai pályán a győzelem lenne az elfogadott a feljutó Somogyjád csapatával szemben.

A Segesdi SE csapata szabadnapos lesz.

Az Adama megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 3.

fordulójának párosítása

Szombat 17.00: Kaposmérő–Somogyvár, Zamárdi–Berzence. Vasárnap: 17.00: Balatonberény–Balatonszemes, Csököly–Fonyód, Karád–Balatonföldvár, Böhönye–Mezőcsokonya, Lengyeltóti–Kiskorpád, Juta–Öreglak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában