labdarúgás-előzetes

2019.08.17. 15:21

Nem megoldhatatlan a siófokiak feladata

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat előtt áll a BFC Siófok együttese, amely a listavezető, három bajnokijából hármat nyerő WKW ETO FC Győrt fogadja vasárnap, 19 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nagyon elkapták a rajtot a kisalföldiek, hisz három forduló után pontveszteség nélkül vezeti a másodosztályt Boér Gábor csapata, mely az eddigi 270 perc alatt mindössze egyetlen gólt kapott, ami a legjobb mutató a mezőnyben. Nem lesz könnyű dolguk tehát Horváth Péteréknek.

Támadásban elért hat góljuk is jónak számít, igaz a Csákvár, Budafok és az MTK is többet lőtt, ami viszont fontos, hogy mind a fél tucatot más labdarúgó szerezte. Igazi csapatmunka, amit támadásban bemutatnak. A zöld-fehérek ráadásul az eredmények ellenére sem fékeznek, tovább erősítették amúgy sem gyenge játékoskeretüket; a napokban az MTK-tól megszerezték a belső védő, első osztályú rutinnal is bíró Gengeliczki Gergőt, illetve a Pakstól a szélső Simon Márkot. Igaz, Dvorschák Gábor viszont kiesett sérülés miatt, aki térdműtéten esett át Siófokon.

A balatoniak sem állnak rosszul, hiszen sikerült együtt tartaniuk az őszi szezont remekül záró játékoskeretüket, ám lehetne még rajta finomítani. A Győrhöz hasonlóan Gál István tanítványai sem rajtoltak persze rosszul, főként, ha a Balmazújváros elleni döntetlent törlik az említett klub kizárása miatt. Egy szombathelyi iksz és egy hazai győzelem a Gyirmót ellen, vagyis négy pont két feljutásra is esélyes klubbal szemben viszont már kifejezetten jól hangzik. Ha pedig a Győrt is sikerülne elkapni, az lehetne a hab a tortán. Ehhez persze hatalmas energiákat kell mozgósítani, ám a nyitóforduló óta egyre jobb formát mutatnak a kék-sárgák, ami azért adhat okot némi optimizmusra és ott van még, a hazai pálya előnye is.

Horváth Attilák ugyanis utoljára márciusban kaptak ki a Révész Géza utcában, ahol már hét veretlen bajnokinál járnak, ráadásul ebből ötöt meg is nyertek és csak kettőt adtak döntetlenre. Ha pedig a tavasszal az utolsó nyolc bajnokiján tíz gólt szerző Horváth Péter is elkapná azt a bizonyos fonalat, azzal jelentősen megnőnének a balatoniak esélyei az újabb három pontra. Keszthelyi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában