Motokrossz

2019.08.26. 14:48

Szvoboda heroikus csatában nyerte meg a cseh bajnoki címet

Heroikus küzdelemben nyerte meg a 2019-es cseh bajnoki címet motokrosszban Szvoboda Bence. A kiváló motorversenyző sérült vállal is dobogóra állhatott az utolsó, jiníni fordulón. Ő lett az első magyar, akinek sikerült a bravúr.

MW összeállítás

A kaposvári motorversenyző sérült vállal is dobogóra állhatott az utolsó, jiníni fordulón. 2 pont döntött a titulus sorsáról. Fordulatos versennyel zárult le a 2019-es cseh profi motokrossz bajnokság.

A titulusért küzdő Szvoboda Bence és Filip Neugebauer párharca az utolsó futam utolsó köréig vérfagyasztó izgalmakat tartogatott.

– Teljesen elfáradtam fejben az utolsó futamban, nagy taktikai csata volt – nyilatkozta a leintés után a kimerült Szvoboda Bence. – Hatalmas nyomás volt rajtam egész héten és egész nap, nem szerettem volna elveszíteni a titulust. Óriási boldogság számomra, hogy végül én lettem a bajnok az elmúlt időszak nehézségei dacára. Sokáig emlékezni fogok erre a párharcra! Filip egész évben méltó ellenfél volt. Így nyerni a bajnoki címet még nagyobb dicsőség számomra. Magyar motorversenyző első ízben diadalmaskodott a cseh profi motokrosszbajnokság királykategóriájában, az MX1-es géposztályban. Szvobodának a kilenc magyar bajnoki elsőség után ez a második cseh profi titulusa, miután 2017-ben már megnyerte az MX2-es kategória küzdelmeit. Tavaly szerepelt először az MX1-esek között, akkor második lett a végelszámolásnál.

A cseh bajnokság ugyan ezzel a versennyel lezárult, de még várnak összecsapások Szvobodára október végéig. A magyar bajnokságból két forduló van hátra, ott is harcban van az MX1-es titulusért, illetve a Németországban zajló ADAC MX Masters sorozatban is vár még rá két viadal, úgyhogy az ünneplésre kevés ideje marad az újdonsült cseh bajnoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában