magyar másodosztály

2019.09.13. 15:46

A döntetlent nem ismerik a budaörsiek elleni bajnokin

Kéthetes bajnoki szünetet követően a Budaörsöt fogadja a tabellán negyedik BFC Siófok vasárnap, 17 órakor.

Z. K.

A balatoniak nagy lehetőséget szalasztottak el legutóbb Csákváron, ahova listavezetőként érkeztek és a szünetben még vezettek is, ám végül két pontrúgással valahogy mégis sikerült kikapniuk, ám most itt a javítás lehetősége! Remélhetőleg sikerült rendezni a sorokat, mert Csákváron némely szituációban úgy tűnt, az egyéni érdekek felülírták a csapatét...

A találkozó rámutatott arra is, hol van még „hiányosság” a játékoskeretben, amit remélhetőleg sikerült orvosolni a Balmazújvárosból megszerzett belső védő, Bora György személyében. A szünet arra is lehetőséget adott, hogy még inkább összeérjen a társaság, melyhez Bora előtt a paksi Kővári Róbert is csatlakozott, aki Csákváron csereként már debütált is. A kaposvári edzőmeccsen pedig végre olyan labdarúgók is játékpercekhez jutottak, mint Réti vagy Kiss, akikkel szintén tovább bővülhet(né)nek Gál István edző variációs lehetőségei.

Visszatérve a Budaörs elleni bajnokira, annak a várható legvalószínűtlenebb eredménye – a korábbi összecsapásaiból kiindulva – a döntetlen. A legutóbbi tíz bajnokijukon ugyanis nem született ilyen, vagyis gól nélküli összecsapásuk sem volt még! Közönségszórakoztató meccs várható tehát gólokkal, ám remélhetőleg ezúttal a hazaik lesznek, akik koncentráltan, nagy akarattal játszva valahogy csak begyűjtik a számukra fontos három pontot.

A balatoniak minden estben jobb helyzetben vannak, hisz az előző szezonban ötödikként zárt ellenfelüket szinte szétszedték; távozott a tizenhét gólos Sabján, a kilencszer és nyolcszor betaláló Lengyel és Csiki, illetve az ötig és négyig jutó Cvitkovics, Fejős duó is. A nyáron új csapatot kellett építenie Bognár Györgynek, akivel hat meccsen elért nyolc góllal jelenleg a 11. helyen állnak.

A kép persze annyiban csalóka, hogy a hat bajnokiból négyet (MTK, Budafok, Haladás, Gyirmót) idegenben játszottak, ráadásul ezek közül csak legutóbb, Gyirmóton kaptak ki, a kilencvenedik (!) percben. A nyolc találatukból hármat az MTK-tól igazolt, harminchat éves Kulcsár Tamás jegyez, aki mellett az Ajkáról jött Molnár Tibor tudott még duplázni. A Budaörs – nekik is köszönhetően – veszélyes ellenfél, mely eddig idegenben mindig jól teljesített, nem lesz könnyű dolga a kék-sárgáknak, ám megoldható feladat előtt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában