EGYETEMI SPORT

2019.09.25. 18:44

Fontos a diákok testi és lelki egészsége is (videó)

Pezsgő sportélet zajlik a Kaposvár Egyetemen, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a somogyi megyeszékhely campusán is megrendezték az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját.

Molnár Gábor

A kaposvári campus is csatlakozott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idei felhívásához, azaz szerda délután megrendezte az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját. A program keretében a Kaposvári Egyetem négy kara között, négy sportágban szerveztek versenyeket. Volt kispályás labdarúgás, röplabda, várméta és fekvenyomás. A talicska olimpián is kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvű diákok, a kitétel csak annyi volt, hogy a vegyes csapatokban egy-egy oktatónak is helyet kellett kapnia.

– Nagy öröm, hogy ennyi sportolni vágyó fiatal gyűlt össze – mondta a megnyitón Podráczky Judit oktatási rektorhelyettes. – Szeretnénk, ha a diákok választanának abból a széles kínálatból, melyet a Kaposvári Egyetem az új sportprogramja keretében meghirdetett, ez többek között tizenhárom sportágat, táborokat, túrákat és vetélkedőket tartalmaz.

Hozzátette: a mozgás szükségelt, öröm és egészség is egyben. – Már a kisgyermekeknek is szükségük van a mozgásra, szerencsés esetben ez a szükséglet, s az azt kísérő öröm az iskolás évekre is megmarad, de sajnos ez sokszor nem így történik, s a mozgásszegény, ülőéletmód felé fordul az életünk. Mi azt szeretnénk, ha diákok mindennapi életének része lenne a sport, s ehhez igyekszünk minden lehetőséget biztosítani.

– A sport és az egészség a Kaposvári Egyetemen is egy hívószóvá vált, fontosnak tartjuk a hallgatóink testi, lelki egészségét, s erre (is) kiváló alkalom az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja – hangsúlyozta Szerb György, a Kaposvári Egyetem Sportiroda és Létesítményközpont igazgatója. – Több mint kétszázötvenen tanuló regisztrált, s remélem tudunk nekik olyan programot biztosítani, mely örömet nyújt nekik.

A Kaposvári Egyetem már tavaly is csatlakozott a felhíváshoz, s a szervezők ígérete szerint jövőre is megrendezik a programot.

Ott jártunkkor már javában zajlott a műfüves pályán a focitorna, a lánycsapatok pedig a tornateremben mérték össze tudásukat. A legjobb hangulat a talicska olimpián uralkodott, ahol megtudhattuk, a munkán kívül, mi mindenre használható még az egykerekű készség. Például arra is, hogy az egyik csapattag beleül, majd rápakolnak egy szalmabálát, a társa pedig a lehető legrövidebb időn tolja egy kört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában