crossfit

2019.10.07. 09:32

Bevették a Crossfitterek Kaposvárt a hétvégén

A crossfit és a funkcionális sport egy viszonylag új hullám az edzésformák világában. Megyénkben is sokan űzik ezen sportok valamelyikét, ugyanakkor mégis különleges, ha a sport kiváló edzői, képviselői érkeznek hozzánk.

Barkóczy László

Szombaton a budapesti Crossfit Everybody csapata látogatott Somogyba és Kaposvárra, ahol a Thor Gym Kaposvár edzőtermében edzettek egy jót. A csapatot Kovács Attila crossfit edző és Szakolczai Fédra is erősítette, aki Magyarország egyik legjobb női Crossfit versenyzőjének számít.

 

– Edzőtáborozni jöttünk Somogyba, pontosabban Alsóbogátra – mondta el Szakolczai Fédra. – A három napos rendezvényünk elsősorban csapatépítő jellegű, az összetartást növeli atlétáinknál. A crossfit egy nagyon összetett sport, állóképességet, erőt és minden egyéb kondicionális képességet nagyon fejleszt. Azokat a termeket látogatjuk meg Somogyban, ahol ehhez megfelelőek a körülmények, így esett a választásunk a kaposvári Thor Gym edzőtermére is.

Az atléták egy nagyon pörgős összetett edzést végeztek el, amiben kettlebellel végzett csapatos amőba verseny ugyanúgy helyet kapott, mint a sportágban általánosan végrehajtott fárasztó WOD-ok (Work of Day – a nap edzése).

 

– Minden évben szoktunk edzőtáborokat rendezni – tájékoztatott Kiss Erika a Crossfit Everybody egyik tulajdonosa. – Általában egy évben kettő ilyet rendeztünk. Kaposvár mellett még Siófokon is találtunk olyan termet, amely megfelel a sportági követelményeket, és minőségi edzéseket tudunk végezni.

– Nagyon örülünk, hogy nem csak mi látjuk, hogy termünk alkalmas komoly kihívások teljesítésére, hanem ez egyre inkább országosan is ismert lesz – mondta el kérdésünkre Vajda János, a Thor Gym Kaposvár tulajdonosa, vezetőedzője. – Ehhez a sporthoz, illetve a funkcionális edzésekhez nem a konditermekben megszokott géppark kell, hiszen az erőt és az állóképességet egyszerre fejleszti. Így aztán, aki a fogyáson, az erősödésen, illetve a jó alakon kívül kitartó is szeretne lenni, annak mindenképpen érdemes egy speciálisan az ilyen sportokra felkészített termet látogatnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában