röplabda-előzetes

2019.10.11. 18:11

Kántor Sándor tanítványai ellen kezdik az extraligát

Kemény mérkőzés vár Kaposvár női és férfi élvonalbeli röplabdacsapatára is; a hölgyek hazai pályán az UTE, míg az urak idegenben a Pénzügyőrrel csapnak össze.

Molnár Gábor

Megkezdődik a pontvadászat a női röplabda extraligában is, az 1. MCM-Diamant Kaposvár a Kántor Sándor edző vezette UTE együttesét fogadja szombaton 18 órakor a Kaposvár Arénában. Komoly erőfelmérő lesz a meccs, hiszen a lilák stabil tagjai voltak az előző szezonban is a legfelsőbb osztálynak, s légiósok egész sora áll Kántor mester rendelkezésére.

A Diamant kiváló idényt tudhat maga mögött, hiszen ötödik lett a bajnokságban és ezzel kiharcolta a Challenge Kupa indulást, ám a megyeszékhelyen ennyivel nem elégedtek meg és alaposan megerősítették a játékoskeretüket. A szakma egyöntetű véleménye, hogy ott vannak a legjobbak között, azaz a bajnoki címre, illetve a Magyar Kupa-győzelemre hajtó riválisaik potenciális ellenfelet látnak Sasa Nedeljkovic edző alakulatában. S ha a nyáron érkezetteket, illetve a maradók névsorát böngésszük, joggal érezhetjük úgy, valóban nagy dolgokra lehetnek képesek a 2019/2020-as kiírásban.

Az UTE mesterének neve minden somogyi sportbarátnak ismerősen cseng, hiszen az a Kántor Sándor ül a kispadon, aki sok nagy sikert ért el Kaposváron edzőként és játékosként is, s pályafutása alatt legendává vált, akit a világ minden pontján tisztel a röplabdatársadalom.

A Fino Kaposvár a férfiröplabda NB I. B-jelű csoportjának első fordulójában legyőzte a magyar utánpótlás válogatottat, ezúttal azonban már egy sokkal nagy feladat vár az argentin Ruben Wolochin egyletére, hiszen vasárnap 17 órakor a Pénzügyőr SE otthonában lép pályára.

A rekordbajnokhoz három légiós érkezett a nyári szünetben, az argentín-olasz feladó, Ignatio Martinez, valamint a két orosz szerzemény, a center Ilia Makarov és az ütő Jurij Kruzskov. A somogyiak a felkészülés során – többek között – két nemzetközi tornán is részt vettek, a Kecskeméten rendezett Hírös-, valamint a hazai Fino-kupát is megnyerték Nagy Józsefék, s a bajnokság főpróbájaként az osztrákok egyik elitalakulatával, az UVC Holding Graz csapat ellen léptek pályára, s végül a sógorok 3–2-re nyertek.

Az utánpótlás nemzeti együttes elleni összecsapást is felfoghatták még amolyan ráhangolódásként, hiszen az első igazi nagy kihívás a Pénzügyőr elleni derbi lesz. A fővárosaik keretében ott van az ex-kaposvári Kovács Zoltán, de légiósokat is érkeztek az együttesükhöz, nevezetesen a kínai Lai Ching Pong JJ, illetve a brazil William Reffatti da Costa.

Ezek is érdekelhetik