SZABADIDŐSPORT

2019.10.06. 17:28

Két maratont teljesítettek a lelkes futók a Rókaűzőkön

Pécsről indult és Kaposváron volt az utolsó etapja a Rókaűzők váltófutóversenynek, melyen dupla maratont, azaz 84,6 kilométert teljesítettek a mindenre elszánt résztvevők.

Molnár Gábor

– Összesen tizenkettő pályaszakasz volt és az utolsó rajtolt a kaposvári Kossuth térről – mondta Péter Attila főszervező. – Minden csapat innen indította az utolsó emberét, ami azt jelentette, hogy ötvenen futottak, ötszázan pedig szurkoltak a somogyi megyeszékhely belvárosában. Végig izgalmas volt a verseny, hiszen az együttesek nem tudták, éppen hol állnak. A távot ugyanis szakaszokra bontottuk és az egyes etapok idejét az eredményhirdetés előtt összesítettük.

 

Volt olyan versenyző, aki még Sántosnál tartott, amikor a mezőny már az utolsó szakasz rajtjára várt, de ez sem okozott gondot, hiszen folyamatos műholdas összeköttetésben voltak a szervezők minden időmérő ponttal, így amikor ő befejezte és a tizenkettedik társa is befutott már meg is volt a csapat eredménye.

A négyfős csapatoknál a Triatád nyert, az amatőröknél a Fittbike Fürge róka LÁBAK győzött, az egyéb csapatoknál a Kaposvári betyárok, a felsőoktatás kategóriában BMEnők, a középiskolák között Ciszter Cicák és Kandúrok, a munkahelyi csapatoknál pedig mEKFutjuk-Eszterhzázy Károly Egyetem egylete diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában